13 Nis 2023

İTÜ’lü İnovasyon Elçileri Silikon Vadisi’nde

İTÜ’lü İnovasyon Elçileri, dünyanın her yerinden gelen 270 elçi ile birlikte Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Institute’da gerçekleşen Silikon Vadisi buluşmasına katıldılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında disiplinlerarası yenilikçi ve girişimci çalışmaları desteklemeye devam ediyor. Her yıl, dünyanın dört bir yanından gelen inovasyon elçileri için bir platform sayılan UIF buluşması 24-26 Mart 2023 tarihlerinde Silikon Vadisi’nde gerçekleşti. Akademi ve endüstri liderleriyle etkileşim kurarak bilgilerini paylaşan katılımcılar, birbirleriyle işbirliği yapma fırsatı yakaladılar. İTÜ’lü İnovasyon Elçileri de katılımcılar arasındaydı.

Elçilerimiz, etkinlik süresince öğrenci inovasyon alanları oluşturma, hareket yoluyla liderlik etme, öğrenme deneyimleri tasarlama ve yüksek öğretimde değişim modellerini keşfetme gibi konulara odaklanan deneyimsel atölye çalışmalarına ve ilham konuşmalarına katıldılar. Elçilerimiz, burada edindikleri kazanımlarla, üniversitemize döndüklerinde öğrencilere inovasyon ve girişimcilik konularında daha donanımlı hale gelmeleri için yardımcı olmaya amaçlıyorlar.

Teşvik etmek ve etki yaratmak için harekete geçiyorlar

İTÜ’lü İnovasyon Elçileri; yaratıcılığı, işbirliğini ve ortak bir tutkuyu paylaşan diğer değişim öncüleriyle bağlantı kurmak istiyorlar. Bu sebeple Fire Up Mezunu Değişim Öncüleri ve İnovasyon Elçileri olarak Changemaker Society topluluğunu kurdular. Hedefleri, kampüste büyüme zihniyetini genişletmenin yanı sıra zorlukları ve başarısızlıkları ilerleme fırsatı olarak gören öğrenci sayısını artırmak.

Gelecekteki elçilere örnek olacaklar

Etkinlikte, kurucu başkanlık görevini üstlendiği Changemaker Society’yi tanıtan Ömer Tarık İnce, sunumunda topluluğun düzenleyeceği etkinlikler ve projeler ile üniversitemizin gelecekteki UIF elçilerinin şekillenmesine katkıda bulunacağından bahsetti.

Topluluk, değişim öncüsü olarak kampüste etki yaratmak isteyen ve UIF programı hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrencileri bekliyor.

Başvuru Linki:

Instagram

LinkedIn 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ