23 Oca 2023

İTÜ’de Güneş Enerjisi Mükemmeliyet Merkezi SolarHub Toplantısı

İTÜ, yenilenebilir enerji alanında önemli bir uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yaptı. 23 Ocak’ta Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Merkezi’nde “Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın İlerletilmesine Yönelik Yunan-Türk Güneş Enerjisi Mükemmeliyet Merkezi SolarHub” kurulmasına yönelik başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), geleceği dönüştürme vizyonu kapsamında sürdürülebilirliğe odaklanan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ufuk Avrupa kapsamında Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda yetkin ismi bir araya getiren SolarHub Projesi başlangıç toplantısı, dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversite kampüslerinden olan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlendi.

SolarHub Projesi Başlangıç Toplantısı’na TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yanı sıra İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kumral ve Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, Avrupa Birliği, Türk ve Yunan tarafının bakanlıklarından yetkililer, proje paydaşları ve takım üyeleri katıldılar.

İTÜ Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Ata, İTÜ’nün 250. kuruluş yılı olan 2023’ün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olduğuna dikkat çekti. 2023’ün aynı zamanda İTÜ için “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan edildiğini de hatırlattı. Prof. Dr. Ata, bu toplantının Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde Yunan ve Türk güneş enerjisi inovasyon sistemleri arasında ilişkileri kuvvetlendireceğini umduğunu belirtti.

SolarHub Projesi Başlangıç Toplantısı gün boyu yapılan oturumlarla devam etti. Proje içeriğinden politika ve stratejilere kadar çeşitli konular ele alındı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ