03 Oca 2023

İTÜ Öğrencileri, Başarılı Projeleriyle Mimarhane Ödüllü Seçkisi 2022’de

İTÜ Mimarlık Fakültesi lisans öğrencilerimiz, 2022 Mimarhane Öğrenci Projeleri Ödüllü Seçkisi’nde sundukları projelerle başarı elde ettiler. Öğrencilerimizden Salih Gül, projesiyle Seçki Ödülü’ne değer görülürken, seçki kapsamında öğrencilerimizin projeleri sergilenme hakkı kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), aktif öğrenme odaklı bir anlayışla öğrencilerine başarı getiren yetkinlikler kazandırıyor. İTÜ öğrencileri, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda İTÜ’nün “geleceği dönüştür” mottosunun bir yansıması olan projeleriyle göze çarpıyor.

Sürdürülebilirliği önceleyen tasarım

Mimarhane Öğrenci Projeleri Ödüllü Seçkisi 2022’de Mimarlık Bölümü öğrencimiz Salih Gül, “ Tarihin Katmanlarını Canlandırma ve Yeniden Dönüştürme – Anatomi” başlıklı projesiyle ödüle layık görüldü. Ödül kapsamında öğrencimize 2000 TL para ödülü verildi.

Öğrencimizin ödül kazanan projesi, kaybolmaya yüz tutmuş kent dokusunun izlerini geri getirirken deniz suyundan sağladığı algler ile enerji ve biyopolimer malzemeler üretilmesini hedefliyor. Elde edilen biyopolimer, inovatif üretim alanlarının hammaddesini oluşturuyor. Cepheye yerleştirilen algler, yapının elektriğini ve ısınmasını sağlarken güneş ışığının güçlendiği sıcak günlerde gölge oluşturarak konfor sağlıyor. Proje, kendi içinde sürdürülebilir bir sistem olarak geniş ölçekte sürdürülebilir bir ağ geliştirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, Mimarlık öğrencilerimizden Fatma Asude Erdoğmuş’un, “Sirkeci’de Gastronomi Akademisi”, Faruk Tuğra Şahin’in “ Samatya’da Eğitim Atölyesi Olan Bir Restaurant Tasarımı” ve Salih Gül’ün “ Samatya’da Kentsel Bellek Alanı Örgütlenmesi – FRAGMAN” isimli projeleri de seçkide sergilenmeye hak kazandı.

Mimarhane Ödüllü Seçkisi’nin kapsamı

Bir sivil toplum kuruluşu olan Mimar Sinan Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği Mimarhane girişimi tarafından 2020’de başlatılan Ödüllü Seçki yarışması, mimarlık bölümlerinde “yere özgü davranma” ve “var olmuş izleri ya da yaklaşımları takip etme” gibi tematik odaklara sahip projeleri değerlendirmektedir. Yarışmayla iletişim ve dilin tasarımdaki öneminin fark edilmesi gibi çeşitli çıktılar hedeflenmektedir.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ