02 Oca 2023

Araştırma Görevlimize IEEE GRSS Türkiye Tez Ödülü

İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Muhammed Enes Atik, IEEE GRSS Türkiye 2022 Tez Yarışması’nda uzaktan algılama alanında hazırladığı “Nokta Bulutlarının Derin Öğrenme-tabanlı Semantik Segmentasyonu” başlıklı doktora teziyle ödüle değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yılında akademik başarılarına yenilerini ekliyor. İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Muhammed Enes Atik, Prof. Dr. Zaide Duran danışmanlığında hazırladığı doktora teziyle IEEE GRSS Türkiye 2022 Tez Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı.

IEEE GRSS Türkiye 2022 Tez Yarışması’na Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden uzaktan algılama alanıyla ilgili doktora tezleri katıldı. İki aşamadan oluşan yarışmada ön değerlendirmeyi geçen finalistler, uzaktan algılama alanında uzmanlaşmış akademisyen ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir değerlendirme kurulunun karşısına çıktı. Çevrimiçi yapılan final aşamasında özgün değer, yöntem ve uygulanabilirlik, bilimsel çıktılar, yaygın etki, ürün patent ve ticari çıktı potansiyelleri gibi çeşitli kriterler dikkate alındı.

İTÜ’den Arş. Gör. Dr. Muhammed Enes Atik, “Nokta Bulutlarının Derin Öğrenme-tabanlı Semantik Segmentasyonu” başlıklı doktora teziyle üçüncülük ödülünü kazandı. 

IEEE GRSS Türkiye hakkında

IEEE GRSS Türkiye, ABD merkezli bir meslek kuruluşu olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’ne (IEEE) bağlı Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu’nun (GRSS) Türkiye bölümüdür. IEEE GRSS Türkiye, 2012 yılındaki kuruluşundan bu yana yer bilimleri ve uzaktan algılama alanına ilgi duyan araştırmacılara ve topluma hizmet etmek; bilimsel, teknik ve eğitsel etkinliklerle bilgi aktarımı ve ortak öğrenmeyi desteklemek için çalışmalar yürütmektedir.

IEEE GRSS Türkiye Tez Yarışması, kara, okyanuslar, atmosfer ve uzayın uzaktan algılanmasına uygulanan teoriler, kavramlar, bilim ve mühendislik teknikleri ve bu bilginin işlenmesi, anlamlandırılması ve yayılması alanlarından en az biri ile ilintili yüksek lisans ve doktora tezlerinin yer aldığı bir yarışmadır.

Araştırma görevlimizi tebrik ediyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ