30 Ara 2022

İTÜ 2022 Yıl Sonu Toplantısı

İTÜ, 2022 sona ererken yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetleri, kazandığı başarıları ve gelecek yılın hedeflerini 2022 Yıl Sonu Toplantısı’nda irdeledi. Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 29 Aralık günü kalabalık bir katılımla düzenlenen toplantıda üniversitemiz için 2023 “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan edildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. kuruluş yıldönümünü kutlarken 2022 Yıl Sonu Toplantısı’nda yılın değerlendirmesi yapıldı. İTÜ’nün son bir yılı kapsayan akademik başarıları, spordan sanata ses getiren etkinlikleri, uluslararası sıralamalardaki yükselişi, öğrencilere daha nitelikli bir eğitim sunulması için yapılan çalışmalar gibi çok sayıda farklı konu ele alındı. Ardından 2023 yılına yönelik beklentiler ve hedefler dile getirildi.

2022 Yıl Sonu Toplantısı, 250. Yıl Sinevizyon gösteriminin ardından İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın (TMDK) müzik dinletisiyle başladı. Dinletide yer alan solistlerden İTÜ mezunu İrem Şamlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Gençses Türk Müziği Ses Yarışması’ndaki başarısı dolayısıyla tebrik edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, 2022 Yıl Sonu Toplantısı’nda yaptığı kapsamlı sunumla İTÜ’lü akademisyenlere, mezunlara, idari personele ve konuklara hitap etti. Prof. Dr. Koyuncu, “Bizler, İTÜ Ailesi olarak çok şanslı bir dönemi yaşıyoruz. Bu büyük kurumun, bu güzel ailenin 250. yılına hep birlikte şahitlik ediyoruz...” sözleriyle 2023 yılının İTÜ için taşıdığı özel anlama dikkat çekti.

Prof. Dr. Koyuncu önümüzdeki yıla dair heyecan verici hazırlıkları vurgulayarak, “İlerleyen dönemlerde, hatıralarımızda çok güzel şekilde yer alacak olan bu zamanları biz de renklendirmek adına 250. Yıl Etkinliklerimizle 2023 yılı süresince birçok faaliyet gerçekleştirmeyi planlıyoruz,” dedi.

İTÜ: Her zaman inşa eden, yeniden kurgulayan ve dönüştüren bir üniversite

Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, üniversitemizin 250. Yılındaki vizyonu hakkında İTÜ’nün yenilikleri ilk önce takip eden, dünyadaki teknolojik ve inovatif dönüşüme en hızlı uyum sağlayan ve liderliği üstlenen bir konumda olduğunu belirtti. Prof. Dr. Koyuncu, üniversitemizin evrensel düzeyde öncü rol üstlendiği alanları sıraladı: “Ar-Ge, eğitim, uluslararası ilişkiler, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik.”

Sürdürülebilirlik Yılı 2023

Rektörümüz, hayatın odağında sürdürülebilirlik kavramının bulunduğuna dikkat çekti. Üniversitede 2023 yılında yapılacak tüm çalışmaların sürekli yenilenme bilincinin yanı sıra sürdürülebilir olmasını esas alacaklarını sözlerine ekledi: “Akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle, idari kadromuzla, kısaca tüm paydaşlarımızla birlikte 2023 yılında yapacağımız çalışmaların her birinde sürdürülebilirliği esas alacağız.”

Üniversite tercihlerinde İTÜ’ye ilgi artıyor

Üniversite tercihlerinde ilk 1000’e girerek derece yapmış öğrenciler arasından İTÜ’ye olan ilginin son yıllarda hızla yükseldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Koyuncu şu verileri paylaştı: “İki yıl üst üste Türkiye birincilerinin İTÜ’yü tercih etmesi son 30 yıldır görülmeyen bir başarı ve önemli bir gurur kaynağı oldu. İTÜ’yü tercih edecek öğrencilerimize sağladığımız imkânlarla ilk 1000 arasından 2021’de 48, 2022 yılında ise 98 öğrencimiz İTÜ’yü tercih etti. İlk 100’deki öğrencilerimizi Amerika’ya dil öğrenmeye gönderiyoruz. 2023 yılında da üniversitemize ilginin artmasını bekliyoruz.” Prof. Dr. Koyuncu, İTÜ’nün eskiye dayanan “Teknik Üniversite” ekolüyle önümüzdeki yıllarda en iyi öğrencileri kazanmaya devam edeceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Daha fazla proje

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, 2022 boyunca üniversitemiz hakkında medyada yapılan haberlere değindi. İTÜ’nün odaklandığı alanın eğitim-öğretimden Ar-Ge faaliyetlerine, akademik çalışmalardan işbirliklerine kadar daima akıl ve bilimi önceleyen bir düzlemde olduğuna vurgu yaptı. Bilimsel alanda İTÜ’yü ileri taşımak için öğrencilere ve akademisyenlere daha fazla proje üretme çağrısında bulundu. Ayrıca, Ayazağa Yerleşkemizde kurulmakta olan “4. Nesil” yeni teknopark çalışmaları dahil gelecek planları ve yürütülen kurumsal çalışmalar hakkında güncel bilgiler paylaştı.

İTÜ Ailesi’nin üyeleri onurlandırıldı

İTÜ’nün, 250. yıllık köklü yapısıyla son derece güçlü aile bağlarına sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koyuncu, 2022 yılında kaybettiğimiz İTÜ mensuplarını saygı ve rahmetle andı. Prof. Dr. Koyuncu, yıl sonu değerlendirme sunumunun ardından 2022 yılında emekli olan ve hizmetlerinde 30. ve 40. yıllarını kutlayan akademik ve idari personelimize plaketlerini takdim etti.

Bu yıl emekliye ayrılan hocalarımızdan Prof. Dr. Celal Şengör de 2022 Yıl Sonu Toplantısı’na katılanlar arasındaydı. Prof. Dr. Şengör’e, İTÜ’ye hizmetleri dolayısıyla özel bir plaket verildi. Plaket töreninin ardından İTÜ Aile fotoğrafı çekildi.

2022 Yıl Sonu Toplantısı fotoğraf albümü için tıklayınız.

2022 Yıl Sonu Toplantısı’nı izlemek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ