27 Ara 2022

İTÜ’nün Aktif Öğrenme Projesine British Council’den Destek

İTÜ’nün hazırladığı aktif öğrenme projesi, “Connect4Innovation: Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Kurumları İş Birliği” çağrısı kapsamında British Council tarafından desteklenmeye değer görüldü. İki yıl sürecek projeyle öğrenciler, mezunlar, akademisyenler ve endüstriden ortakları kapsayan bir “aktif öğrenme modeli” geliştirilmesi sağlanacak. Strathclyde Üniversitesi deneyimleriyle projeyi destekleyecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yıldönümünde önemli bir proje başarısına daha imza attı. İTÜ, “aktif öğrenme” üzerine yürüttüğü çalışmalar kapsamında İskoçya’dan Strathclyde Üniversitesi ile işbirliği yaptı. İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi (MEM) ve Strathclyde Üniversitesi birlikteliğinde hazırlanan aktif öğrenme odaklı proje, British Council tarafından açılan “Connect4Innovation: Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Kurumları İş Birliği” çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projeyle öğretim becerileri gelişecek, analitik insan kaynakları sistemi kurulacak

British Council tarafından desteklenecek proje çıktısı temel olarak iki konuya odaklanıyor: Aktif öğrenme için geliştirilmiş öğretme becerilerinin kazandırılarak nitelikli öğrenmenin sağlanması ve etkileşimli bir insan kaynakları sistemi analitiğinin yaşama geçirilmesi.

İTÜ MEM’in yürütücülüğünde yapılan proje, aktif öğrenme yöntemleriyle akademisyenlerin öğretim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda pedagoji, müfredat ve değerlendirme yöntemleri gibi farklı öğretim yeteneklerinin arttırılması ve yükseköğretim kurumlarında öğrenme kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Proje, İTÜ mezun ağı ve endüstri paydaşlarının katılımını ve  birbirleriyle etkileşimlerinin çoğalmasını sağlayacak bir “insan kaynakları analitiği” sisteminin geliştirilmesini de kapsıyor. Bu sistemin gerçekleşmesi için İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), İTÜ MEM’i endüstri partneri olarak destekleyecek. Endüstri ortaklarının projeye dahil edilmesinde ve öğrenme platformu oluşturması gibi çeşitli süreçlerde İTÜNOVA TTO aktif rol oynayacak.

Öğrenme İstasyonu modeli proje için önem taşıyor

İTÜ MEM’in, “aktif öğrenme” yöntemini esas alarak oluşturduğu Öğrenme İstasyonu modeli ve uygulamadaki deneyimleri, projenin geliştirilmesinde önemli katkılar sağlayacak. Öğrenme İstasyonu modeli; öğrencilerden akademisyenlere, mezunlardan endüstri ortaklarına kadar farklı paydaşlar için aktif öğrenme ortamları oluşturuyor. İTÜ MEM’in çalışmasıyla kurulan model, hedef kitlesine yönelik biçimlenen, modüler ve esnek yaklaşımlara sahip.

BEENOME ile analitik bir insan kaynakları sistemi

İTÜ MEM tarafından tasarlanan BEENOME platformu, proje kapsamında daha ileriye taşınacak. İnsan kaynağı sisteminin bilgi, beceri ve deneyim alışverişini kolaylaştırmak üzere geliştirilen BEENOME, bir tanıtım toplantısıyla İTÜ’lülere ve kamuoyuna duyurulacak.

İTÜ proje ortağı olan Strathclyde Üniversitesi ile çalışacak

Strathclyde Üniversitesi pedagojik yaklaşımlardaki iyi uygulama örnekleri ve diğer proje deneyimleriyle projeyi zenginleştirecek. İskoçya’nın Glasgow kentinde 100’ün üzerinde ülkeden, 22.000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan Strathclyde Üniversitesi, üniversitemiz gibi zengin bir öğretim ve inovasyon geçmişine sahip.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Fax

0212 285 29 10

İTÜ