20 Eki 2022

Öğretim Üyemize Genç Bilim Kadını Ödülü

L’Oréal Türkiye ve Unesco Türkiye Milli Komisyonu işbirliği kapsamında hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” ödül programı kapsamında, fiziki bilimler alanında öğretim üyemiz Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları, 2022 Genç Bilim Kadını Ödülü’ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

L’Oréal Türkiye ve Unesco Türkiye Milli Komisyonu işbirliği kapsamında yirmi yıldır bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, kadınların bilime olan katkısını teşvik etmek, genç ve yetenekli bilim kadınlarını taçlandırarak daha fazla tanınmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen, yaşam ve çevre bilimleri ile fiziki bilimler alanında dört kadın akademisyene verilen “Bilim Kadınları İçin” ödül programı kapsamında, fiziki bilimler alanında öğretim üyemiz Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları, 2022 Genç Bilim Kadını Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Ağaoğulları ödül kapsamında, 120 bin TL tutarındaki bilimsel araştırma desteğini de almaya hak kazandı.

Gelecek nesiller için rol modeller oluşturmayı amaçlayan “Bilim Kadınları İçin” programının Türkiye’deki 20. yılı; L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, yazar ve oyuncu Gülse Birsel’in katıldığı çok özel bir tanıtımla kutlandı. Lansmanın sunuculuğunu yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan üstlendi.

“Bilim Kadınları İçin” programı hakkında konuşan L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Sadece bilime değil, bilimde cinsiyet eşitliğine de son derece ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bilimde üstün başarıyı ödüllendirmek, yetenekli bilim kadınlarının hak ettikleri bilinirliğini elde etmelerine katkı sağlamak ve rol modeller oluşturarak genç kızlarımıza birer bilim kadını olmaları için ilham vermek amacıyla daha da büyük bir tutkuyla çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları projesiyle dünya bor rezervinin yaklaşık % 75’ine sahip olan Türkiye’nin, ileri teknoloji bor ürünlerinin kullanım potansiyelini ortaya çıkartıyor. Projeyle ülkemizin kendi kaynakları çok daha verimli ve kazançlı hale gelecek.

Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden sırasıyla 2004, 2006 ve 2014 yıllarında aldı. Lisans eğitimi sırasında Çift Anadal Programı ile Kimya Mühendisliği Bölümü’nü de bitiren Ağaoğulları, 2020 yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’ne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2021 yılında doçent unvanı alan Ağaoğulları, çeşitli ulusal ve uluslararası ödüllerin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlarda da idari görevler üstlendi. Halen “Partikül Malzemeler Laboratuvarları”nın eş-yürütücülüğünü ve “Grafen ve İki Boyutlu Malzemeler Laboratuvarı”nın yürütücülüğünü yapmaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ