13 Eki 2022

FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol heyecanı İTÜ’de yaşanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi, 27-29 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3x3 Basketbol şampiyonası heyecanına ortak oluyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek üniversiteler ile ülkemizi temsil edecek takımlar Ayazağa Kampüsünde yarışacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yılında, genç ve dinamik bir spor olan 3x3 basketbolun üniversitelerarası dünya kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yapıyor. Üniversitemiz, 27-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Üniversite Dünya Kupası 3x3 Basketbol müsabakasına Ayazağa Kampüsümüzde yapılacak maçlarla dahil oluyor. Müsabakanın paydaşları arasında İTÜ’nün yanı sıra FISU, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Beyoğlu Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı yer alıyor.

Müsabakaya tüm dünyadan gelen ve aralarında kıtasal şampiyonların da bulunduğu 12 erkek ve 12 kadın 3x3 basketbol takımı katılıyor. İTÜ Erkek Basketbol Takımı, üniversitemizin kuruluşunun 250. yıldönümünde dünya kupasını kazanmak için yarışacak. Yine ülkemizden Gazi Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi de müsabakada yer alacak. 3x3 basketbol maçlarında Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Asya’ya kadar çok sayıda üniversitenin takımı finale uzanmak için mücadele edecek. Dünya kupası için final maçı ise Galataport'ta düzenlenecek. Bütün maçlar, basketbol severler için canlı olarak yayınlanacak.

Dünyanın en popüler sokak sporu

Basketbol sporundan ayrı olarak hızla gelişen ve popülerliğini arttıran 3x3 basketbol, dünyanın en popüler sokak takım sporu olarak biliniyor. İlk kez 2011’de düzenlenen FISU Üniversitelerarası 3x3 Basketbol Dünya Kupası müsabakası, Türkiye’den önce Sırbistan, Brezilya ve Çin’de yapılmıştı.

FISU Üniversite 3x3 Dünya Kupası’nda mücadele edecek takımların listesi aşağıda yer almaktadır. İstanbul’da düzenlenecek müsabakalar hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Kadın Takımları
Slot   Ülke   Kıta     Üniversite
1 Türkiye   Avrupa    Gazi Üniversitesi
2 Tayvan   Asya    Chinese Culture University