07 Eki 2022

İTÜ’de Uluslararası Bor Sempozyumu

İTÜ, 5-7 Ekim tarihlerinde Uluslararası Bor Sempozyumu’na (BORON 2022) ev sahipliği yaptı. Kamu ve özel sektör temsilcilerinden bilim insanlarına kadar çok sayıda katılımcının yer aldığı uluslararası ölçekteki sempozyum 5-7 Ekim tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250’nci kuruluş yıldönümünde Türkiye için stratejik önemdeki bor elementinin konu edildiği Uluslararası Bor Sempozyumu’nu (BORON 2022) Eti Maden ve TENMAK’ın işbirliğiyle düzenledi. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 5-7 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen sempozyumda bor madenciliği, bor sanayisi ve ileri bor teknolojileri güncel gelişmeler ışığında kapsamlı olarak tartışıldı.

Sempozyumun açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez video bağlantısı ile katılırken; Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, ETİ Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı, TENMAK BOREN Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu birer konuşma yaptılar. Prof. Dr. Koyuncu, bor üzerine yapılan ileri araştırmaların önemine ve İTÜ’nün Ar-Ge’ye odaklanan kurumsal kimliğine vurgu yaparak, “Bu sempozyumun bor teknolojilerinin kilit alanları hakkında benzersiz bilgiler sağlayacağını umuyorum,” dedi.

Bor madeninin çıkarılması, tarım, enerji, sağlık, malzeme bilimi ile çeşitli sanayi kollarında bor kullanımı ve borun geri kazanımı gibi konu başlıklarında pek çok güncel araştırma Türkçe ve İngilizce yapılan oturumlarda ele alındı. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok farklı üniversitesinden bilim insanları sözlü sunumlar yaparken poster türündeki yazılı bildiriler de sempozyumda yerini aldı. Ayrıca kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri kurulan stantlarda sempozyumu takip edenlere kendilerini tanıtırken bor ürünleri ve bor endüstrisinde kullanılan teknolojiler hakkında da bilgi verdiler.

“Geleceği Bor ile Tasarlamak İçin Bor Ülkesinde Buluşalım” mottosuyla gerçekleştirilen BORON 2022 Sempozyumu, 7 Ekim’deki kapanış konuşmalarının ardından sona erdi. Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi almak ve programa ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ