30 Eyl 2022

İTÜ AUV Takımımıza Dünya Birinciliği

Singapur’da düzenlenen Otonom Sualtı Aracı Yarışması’na katılan İTÜ AUV takımımız, elde ettiği dünya birinciliği ile gururlandırdı. Ülkemizin bayrağını ve üniversitemizin flamasını Singapur’da dalgalandıran takımımızın sevinci kayda değerdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Singapur Polytechnic University tarafından düzenlenen Singapur AUV Challenge SAUVC 2022 yarışmasına kabul alan İTÜ AUV (Otonom Sualtı Aracı) Takımımız 19 ülkeden 42 yarışmacı arasında dünya birinciliğini kazanan takım oldu.

İki etaptan oluşan yarışmanın ilk gününde verilen bir görevi 15,02 saniyede tamamlayarak finale çıkmaya hak kazanan İTÜ AUV Takımımız, birden fazla puanlama kıstasının olduğu bu aşamada “kapıdan geçme”, “top bırakma”, “top alma” gibi görevleri tam ve doğru yaparak birinciliği elde etti.

İTÜ’nün çok sayıda proje takımının birbirinden değerli başarılarına bir yenisini daha ekleyen İTÜ AUV takımımız, pek çok bölümünden öğrencilerimizin katkılarıyla elde ettiği bu ödülüyle çıtayı daha yukarıya çıkarttı. Takım üyeleri, ülkemize döner dönmez yeni yarışmalara hazırlanmaya başladı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ