27 Tem 2022

İTÜ, Academic Ranking of World Universities Sıralamasında Türkiye’de 5 Alanda 1. Sırada

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Academic Ranking of World Universities (ARWU) Sıralamasında Türkiye’de beş farklı alanda birinci sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

ShanghaiRanking Consultancy, dünya üniversitelerinin konulara göre en kapsamlı ve objektif olarak değerlendirildiği Akademik Konular Küresel Sıralaması (GRAS) 2022’yi açıkladı. Bu yılki değerlendirme; doğa bilimleri, mühendislik, yaşam bilimleri, tıp bilimleri ve sosyal bilimler genelinde 54 konuda üniversitelerin sıralamasını kapsıyor.

Sıralamada, dünya üniversitelerinin ilgili konulardaki performansını ölçmek için uluslararası akademik ödüller, en iyi akademik başarılar, araştırma kalitesi ve uluslararası işbirliği dahil olmak üzere bir dizi objektif akademik gösterge ve veri kullanıldı.

GRAS 2022’de, uluslararası akademik ödüller endeksi, ShanghaiRanking tarafından yürütülen Akademik Mükemmeliyet Araştırmasına (AES) dayanıyor. Ankete dünyanın en iyi üniversitelerinden binden fazla profesör katıldı. Verdikleri yanıtlar 52 konuda en iyi 180 dergiyi, 29 konuda en iyi 36 ödülü ve Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği için en iyi 31 konferansı ortaya çıkardı.

İTÜ 5 alanda 1. sırada

İTÜ, ShanghaiRanking 2022 alan bazlı sıralamasında; Yer Bilimleri, Atmosfer Bilimleri, Oşinografi, Gemi ve Deniz Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği olmak üzere Türkiye’de toplam 5 alanda 1. oldu.

İTÜ, Gemi ve Deniz Mühendisliği alanında dünyada 26. Sırada

İTÜ, ShanghaiRanking’te yer aldığı toplam 6 başlıkta,Yer Bilimleri alanında dünyada ilk 500 üniversite arasında yer buldu. Gemi ve Deniz Mühendisliği alanında ise, dünyada 26. sırada yer aldı. Oşinografi alanında dünya sıralamasında ilk 200 üniversite arasında yer alırken, İnşaat mühendisliği alanında dünya sıralamasında ilk 300 üniversite arasında yer aldı.

ShanghaiRanking Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması

2009’dan beri Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması’nın resmi yayıncısı olan ShanghaiRanking Consultancy, kendini yükseköğrenim zekâsı ve danışmanlığı üzerine araştırmalara adamış bağımsız bir kuruluştur. ShanghaiRanking’in 2022 Akademik Konular Küresel Sıralaması’nın ayrıntılı metodolojisi ve tam sonuçları için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ