29 Ara 2021

TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’nde İTÜ’nün Başarısı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Beştepe’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İTÜ’den 6 bilim insanımız “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü alırken; iki öğretim üyemiz TÜBİTAK Bilim Ödülleri’ne, iki öğretim üyemiz de TÜBİTAK Teşvik Ödülleri’ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 28 Aralık 2021 Salı günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye Bilimler Akademisi 2021 yılı “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü 6 İTÜ’lü bilim insanı alırken, iki öğretim üyemiz TÜBİTAK Bilim Ödülleri’ne, iki öğretim üyemiz ise TÜBİTAK Teşvik Ödülleri’ne değer görüldü.

 Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Mehmet Özkan doğa bilimleri alanında; Elektrik-Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Tufan Kumbasar, Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Mohammadreza Nofar, Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Meltem Yanılmaz ve Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Onur Ergen mühendislik bilimleri alanında TÜBA-GEBİP Ödülü almaya hak kazandılar.

TÜBİTAK Bilim Ödülleri’ne ise İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. İdil Arslan Alaton, Maden Fakültesi Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik değer görülürken; İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Elif Sertel ve İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Hale Özgün TÜBİTAK Teşvik Ödülleri’ni almaya hak kazandılar.

Ödül alan değerli öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

TÜBA-GEBİP Ödülü; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor.

TÜBA ödülleri hakkında detaylı bilgi için  tıklayınız. 


TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırmacıların yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için imkân sağlamak amacıyla verdiği TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ