17 Ağu 2021

İTÜ ROV Takımımız Dünya Üçüncüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Proje Takımları bünyesinde insansız sualtı çalışmaları sürdüren İTÜ ROV Takımı, Türkiye birincisi olarak katıldığı MATE ROV Competition’da “Telepresence” kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Proje Takımları bünyesinde dört senedir insansız sualtı çalışmaları sürdüren İTU ROV Takımı, bu sene üçüncü kez Türkiye 1’incisi olarak katıldığı MATE ROV Competition’da “Telepresence Kategorisi”nde dünya 3’üncüsü oldu. Takım genel sıralamalarda ise dünya 6’ncısı olup; Türkiye’nin şu ana kadarki en iyi derecesini elde etti.

İTÜ ROV Takım Kaptanı, Gemi ve Deniz teknolojisi Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi İsmail Hakkı Çelik, “Uluslararası en prestijli ROV yarışması olan MATE ROV Competition’a her sene hazırlanıyoruz. Üniversitemizin farklı bölümlerden oluşan 30 kişilik bir ekibiz. Ülke 1’incisi olarak katıldığımız MATE ROV Competition World’e katıldık. Birçok dünya şampiyonuna karşı mücadele verdik. Zorlu pandemi koşullarında çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için bu seneki başarımız bizim için çok değerli. Okulumuz bu süreçte her daim bizi destekleyerek yanımızda oldu. Yine bu koşullara rağmen elini taşın altına koyarak birçok takım arkadaşım çalışmaları sürdürdü. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Başarılara ulaşmamızda katkısı olan koşulsuz şartsız desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara minnettarız,” dedi.

İTÜ ROV Takımı 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş bir proje takımıdır. Takım, ürettikleri farklı araçlarla ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yarışmaya katılıp başarılı dereceler elde etmeyi amaçlıyor. Bu yarışmalardan bir tanesi olan MATE ROV Championship, tüm dünyadan takımların katıldığı zorlu bir uluslararası yarışmadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ