01 Şub 2021

Yüksek Lisans Öğrencimiz Yapay Zekâ Konulu Makale Yarışmasının Kazananı Oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri Bölümü yüksek lisans öğrencimiz Beltus Nkwawir Wiysobunri’nin “Görme Engelliler için Derin Öğrenme Otomatik Dokunsal Kaplama Algılama Sistemi” başlıklı makalesi, COMSTECH-ICYF Yapay Zeka Üzerine Makale Yarışması'nın profesyonel kategorisinde en iyi üç makaleden biri olarak seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi (COMSTECH) ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), tüm İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinden (57 üye ülke) öğrencilere ve profesyonellere açık olan Yapay Zekâ (AI) üzerine uluslararası bir makale yarışması düzenledi.

Yarışmada, üniversitemizi profesyonel kategorisinde (Msc ve PhD) Bilişim Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri Programında yüksek lisans öğrencisi Beltus Nkwawir Wiysobunri temsil etti.

Beltus’un “Görme Engelliler için Kaldırım Kaplamalarını Derin Öğrenme ile Otomatik Tanıma Sistemi” başlıklı makalesi, COMSTECH-ICYF Yapay Zekâ Üzerine Makale Yarışması’nın profesyonel kategorisinde en iyi üç makaleden biri seçildi.

Beltus, uluslararası arenada yarışabilecek ve art arda ödüller kazanabilecek seviyelere taşıdıkları için danışmanları Dr. Hamza Salih Erden ve Prof. Dr. Behçet Uğur Toreyin’e sonsuz şükranlarını sundu.

Yarışma, çağın önde gelen teknolojisi yapay zekânın çeşitli ekonomi ve toplum alanlarındaki ülkelerinin farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Ödül töreninin 2021’in Şubat ayı ortalarında çevrimiçi olarak yapılması planlanıyor.

Öğrencimizin makalesi için tıklayınız

Yarışma web sitesi için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ