22 Oca 2021

Yüksek Lisans Öğrencimiz Mehmet Bilgehan Bilgiç’in Makalesi PCI Magazine’de

Prof. Dr. Yusuf Yağcı ve yüksek lisans öğrencisi Mehmet Bilgehan Bilgiç dünyanın ilk antiviral ahşap boyasını geliştirdi

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Polimer Bilimi ve Teknolojisi Bölümü öğrencimiz Mehmet Bilgehan Bilgiç’in danışmanı Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı ile birlikte hazırladığı makalesi “Ahşap Yüzeylerde Kalıcı Hijyen” başlığıyla yayımlandı.

Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın geçmişteki antimikrobiyal çalışmalarından esinlenilen ve Kubilay Boya tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde ahşap yüzeylerde virüs ve bakteriler yok oluyor.

Makalede boya sektörünün COVID-19 ile mücadeledeki yerine vurgu yapılıyor ve antiviral kaplamaların dokunma yoluyla bulaşın engellenmesinde kalıcı, hızlı ve güvenilir çözüm olarak öne çıktığından bahsediliyor.

Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın danışmanlığında geliştirilen teknoloji, COVID-19 ile mücadele kapsamında önemli rol oynayacak.

Boya ve kaplama endüstrisindeki teknolojik gelişmelerin yer aldığı Paint & Coatings Industry Magazine isimli dergide yayımlanan makalenin tamamına buradan erişebilirsiniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ