20 Kas 2020

İTÜ ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İMEAK Deniz Ticaret Odası, denizcilik alanında önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği protokolü, İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesinde bulunan uygulamalı eğitim havuzunun yenilenmesi, bakım, onarım ve tadilatı işlemlerinin yapılmasını kapsıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İMEAK Deniz Ticaret Odası arasında İTÜ Denizcilik Fakültesi havuz binası onarım, tadilat ve yenileme inşaatına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolüne İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran imza attı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirilen törene, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın yanı sıra İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, akademisyenler ve denizcilik sektöründen temsilciler katıldı.

“İTÜ’nün denizcilik sektörüne insan kaynağı yetiştirme ve Ar-Ge anlamında katkısı sürecek”

Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın, üniversitenin en önemli paydaşlarından birisi olduğunu belirterek fakülteye sağladıkları destekten dolayı teşekkür etti. İTÜ’nün sektöre insan kaynağı yetiştirme ve Ar-Ge anlamında her türlü desteği sağladığını, bundan sonra da sağlamaya devam edeceğini ifade eden Koyuncu, sözlerine şöyle sürdürdü: “İstanbul Teknik Üniversitesi, iki buçuk asra yaklaşan tarihiyle teknik anlamda birçok sahada faaliyetler yürütmüş güçlü bir eğitim kurumudur. Geçmişten bugüne, ülkemizin teknolojisine, ekonomisine, mesleki deneyimine olduğu gibi bilgi ve birikimine de büyük katkılar sunan üniversitemiz adeta birçok mesleğin tanımını da yapar hale gelmiştir. Gerçekleştirdiğimiz birçok faaliyette, geçmişten edindiğimiz deneyim bize yol göstermektedir. Çünkü bizler, eğitimde, Ar-Ge’de, inovasyonda, dijitalleşmede, kısacası teknolojinin temas ettiği hemen her alanda dünyanın en iyi eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz. Bu minvalde, modern eğitim ve öğretim ilkeleriyle vizyonumuzu sürekli kılmak adına 250. yılımıza doğru tam yol ilerliyoruz. Deyim yerindeyse, ‘yola işaretler bırakan’ bir üniversite olmak en büyük amacımızdır. Bugün, çok hayırlı bir iş için burada toplanan ve ülkemizin geleceğine katkı sunan tüm İTÜ ve DTO Ailesine teşekkür ederim. İmzalayacağımız protokol hayırlı olsun. Birlikteliğimizi daim kılsın.”

“İMEAK DTO’dan İTÜ’ye 4 milyon TL bağış”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da protokole ilişkin yaptığı açıklamada, “İTÜ; Denizcilik, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri fakülteleriyle sektörümüz açısından son derece önemli eğitim kurumlarımızdan bir tanesidir. Bu bağlamda İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak sektörümüz adına nasıl daha fazla çalışmalar yapabiliriz, bunları değerlendirdik ve İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin ihtiyaçlarının giderilmesi için destek olma kararı aldık,” dedi. Protokol gereğince 4 milyon TL bağışta bulunacaklarını ifade eden Kıran, uygulamalı eğitim havuzunun “Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi” kapsamında belirtilen standartlara cevap verebilecek şekilde yenileme bakım ve onarım çalışmalarının yapılarak en kısa sürede hizmete alınacağını belirtti.


İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt de havuzda sürdürülen eğitimler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İTÜ-SUNY ortak diploma ve İTÜ-KKTC programlarına devam eden öğrencilere “Denizde güvenlik ve temel yüzme becerisi derslerinin uygulamaları”, “denizde kişisel can kurtarma teknikleri STCW eğiticileri eğitimi sertifika programlarının uygulama modülleri”nin yanı sıra kapasite planı doğrultusunda yapılan protokollerle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğrencilerinin uygulamalı eğitimleri ve öğrenci, akademik ve idari personel serbest yüzme aktiviteleri yapıldığını belirti.

Program, katılımcıların eğitim havuzu gezisiyle son buldu.

itu-imeak-web-icerik-(1)

itu-imeak-web-icerik-(5)

itu-imeak-web-icerik-(6)

itu-imeak-web-icerik-(2)

itu-imeak-web-icerik-(3)

itu-imeak-web-icerik-(4)

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ