09 Kas 2020

TÜBİTAK STAR (Stajyer Araştırmacı Programı) Bursu Açıklandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen STAR Burslarına, İstanbul Teknik Üniversitesi de toplam 57 projesiyle dahil oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen projelere verilen STAR bursunda, toplam 57 projesi ile kabul aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar yürütmektedir. Bu çağrı kapsamında, lisans öğrencilerinin öğrenimlerinin yanı sıra bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kuralları gözeterek görev alması ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alan/alacak lisans öğrencilerine burs imkanı tanınmaktadır.

Burs kapsamında toplam 1901 projeye destek verilirken, 4501 araştırmacı da bu projeler kapsamında burs almaya hak kazandı.

Detaylı bilgi için;
https://star.tubitak.gov.tr/
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ