19 Kas 2022

İTÜ’lü akademisyene TÜBİTAK-MESU bilimsel işbirliğinden proje desteği

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tanzer Satır’ın projesi, “2514 TÜBİTAK ve MESU İkili İşbirliği Programı” 2021 yılı çağrısı sonuçlarına göre desteklenmeye hak kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. yılında öğretim üyelerinin uluslararası ölçekte destek bulan projeleriyle başarılarına yenilerini ekliyor. İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Tanzer Satır’ın “IMO Sözleşmesi’nin Uluslararası Gerekliliklerinin Kalite Standardı D-2’ye göre Gemilerin Balast Suyunun Dezenfeksiyonu ve Saflaştırılması için Yenilikçi Teknolojinin Geliştirilmesi” başlıklı projesi “2514 TÜBİTAK ve Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı (MESU) İkili İşbirliği Programı"nın 2021 yılı çağrısı kapsamında desteklenecek.

İTÜ, geleceği dönüştürmek için etki odaklı araştırmalara odaklanıyor ve bunun bir yansıması olarak dünyanın farklı bölgelerindeki işbirlikleriyle desteklenen projelerde yer alıyor. Öğretim üyemiz Doç. Dr. Satır, “2514 TÜBİTAK ve MESU İkili İşbirliği Programı” çerçevesinde destek alan projesini  Ukrayna’daki Danube Institute of National University’den Doç. Dr. Valentyn Chymshyr ile yürütecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ