07 Oca 2022

İTÜ, 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde İlk 3’te

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2021 yılı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde İstanbul Teknik Üniversitesi ilk üçte yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı’nda TÜBİTAK tarafından bu yıl onuncusu hazırlanan 2021 yılı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”ni açıkladı.

Açıklanan endekste, İstanbul Teknik Üniversitesi 2021 yılının en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında ODTÜ ve Sabancı’nın ardından 72,5 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Endeks nasıl hazırlanıyor?

191 üniversiteden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti dokuz aylık bir çalışmayla değerlendirildi. TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerimizin de aralarında bulunduğu 287 kurum katkılarını sundu. Belli başlı kriterlerle yapılan bu değerlendirme sonucunda endekse dahil olan ilk 50 üniversite belirlendi.

2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ilk 50 üniversite sıralaması ve etkileşimli grafikler için tıklayınız.