16 Ara 2021

İTÜ Mimarlık Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Mimarlık Eğitimi Derneği (MimED) tarafından verilen Mimarlık Öğrencileri Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl yirmincisi düzenlenen MimED 2021 Öğrenci Proje Yarışması’nda İTÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri, yarışmadaki 20 ödülün 10’una sahip oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

MimED 2021 Öğrenci Proje Yarışması’nın kolokyum ve ödül töreni, 14 Aralık 2021 Salı günü Zoom platformunda çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 61 üniversiteden toplam 716 projenin katıldığı, 21 üniversiteden toplam 101 projenin ise dijital ön elemeyi geçip jüri değerlendirmesine kaldığı MimED 2021’de 6 farklı üniversitenin öğrencilerine toplam 20 ödül verildi. Verilen 20 ödülün 10’unu alan İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileri yarışmada öne çıktı.

Mimarlık Eğitim Derneği tarafından bu yıl yirmincisi düzenlenen “Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri”, üniversitelerin mimarlık bölümünde lisans eğitimi alan öğrencilerin projelerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. Yarışma bu yıl iki aşamada gerçekleştirildi. İlk aşama olan dijital ön elemenin ardından ikinci aşamaya geçildi ve çevrimiçi jüri oturumu ile ödülleri kazanan projeler belirlendi. Yarışmada her bir kategori için bir “Başarı Ödülü̈”, bir “Teşvik Ödülü” ve bir tane de “Jüri Özel Ödülü” verildi.

Yarışmada ödül kazanan projeler 14 Ocak 2022 tarihine kadar www.mimed.org.tr/yarışma adresindeki çevrimiçi sergide de görülebilir.

 

Ödül Alan Öğrencilerimiz

Birinci Yıl Kategorisi

Ece Akıl – Jüri Özel Ödülü

Sinem Göl – Jüri Özel Ödülü

İkinci Yıl Kategorisi

Mehmet Sait Aktay – Başarı Ödülü

Emircan Öztürk – Jüri Özel Ödülü ve Teşvik Ödülü

Mert Kaan Alptekin – Jüri Özel Ödülü (2 adet)

Üçüncü Yıl Kategorisi

Nursena Çolak – Jüri Özel Ödülü

Dördüncü Yıl Kategorisi

Mehmet Bulut – Başarı Ödülü

Ceyda Yücesoy – Teşvik Ödülü

 

Kolokyum ve ödül törenini izlemek için tıklayınız.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ