24 Ağu 2021

14. Uluslararası FLINS/ISKE Konferansında En İyi Bildiri Ödülünü İTÜ’lü Bilim İnsanları Kazandı

İTÜ’lü bilim insanları, “Güneş enerjisi yatırımlarının küresel bulanık kümeler kullanılarak mühendislik ekonomisi analizleri” başlıklı çalışmasıyla 14. Uluslararası FLINS/ISKE Konferansı 2020’de en iyi bildiri ödülüne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Sezi Çevik Onar, Prof. Dr. Başar Öztayşi, Prof. Dr. Cengiz Kahraman ve  Bilgi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İrem Otay ile birlikte FLINS/ISKE Uluslararası Konferansı’nda sundukları çalışma ile en iyi bildiri ödülünü kazandılar.

Bilim insanlarımız; “Engineering Economic Analysis of Solar Energy Investments Using Spherical Fuzzy Sets” (“Güneş Enerjisi Yatırımlarının Küresel Bulanık Kümeler Kullanılarak Mühendislik Ekonomisi Bakımından Analizleri”) başlıklı bildirilerinde, karar vericilerin bulanık ortamın neden olduğu kararsızlık faktörünü daha esnek bir uzayda tanımlayabilmelerine olanak sağlayan küresel bulanık kümeler yardımıyla alternatif güneş enerjisi yatırımlarının analizi için yeni teknikler öneriyorlar.

FLINS Hakkında

1994 yılında ilk kez düzenlenen FLINS (Fuzzy Logic and Intelligent Technologies in Nuclear Science) konferansı, daha sonra genişleyerek uygulamalı araştırmalar ve karmaşık mühendislik ve karar destek sistemleri için hesaplamalı zekânın temellerini ve uygulamalarını geliştirmek amacıyla uluslararası bir araştırma forumu haline gelmiş durumdadır.

FLINS’in başlıca misyonu, üniversiteler ve uluslararası araştırma kurumları arasındaki ortak araştırmalar yoluyla yapay zekâ ile gerçek karmaşık sistemler arasındaki boşluğu doldurmak, disiplinlerarası araştırmaları teşvik etmek ve farklı disiplinlerden araştırmacıları bir araya getirmektir.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ