02 Tem 2021

İTÜ’den Dijital Yayıncılık Atağı

İstanbul Teknik Üniversitesi 2020-2021 güz ve bahar dönemini birçok üniversite gibi uzaktan eğitimle geçirdi. Uzaktan eğitim modeline ve dijital dönüşüme yapısal olarak hızlıca uyum sağlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, bu dönemde gerçekleştirdiği dijital yayınlar paydaşlarının sesi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Rektörlük İletişim Direktörlüğü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) tarafından ortaklaşa yapılan canlı yayınlarda yaklaşık 600 bin izlenme oranına ulaşıldı. İTÜ sosyal medya hesapları (@itu1773) Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube üzerinden yapılan canlı yayınlara iş dünyasından ve İTÜ’lü mezunlardan isimler konuk olurken; öğrenci projeleri, sanat, bilim ve teknoloji üzerine yapılan diğer yayınlar da ilgi gördü. 8 ay süren yayınlarda ülkemizin gündemine dair özel konulara ve konuklara da yer verildi. 

Akademik yıl açılış töreni, fahri doktora, Teknofest gibi genel yayınların yanı sıra, “10 Soru 10 Bölüm”, “ACS 101”, “Proje Takımları Kendini Anlatıyor”, “İş Dünyası Söyleşileri”, “İTÜ TMDK Akşamları”, “Mezun Söyleşileri”, “Bilim ve Teknoloji Söyleşileri”, “Çevrimiçi Tanıtım ve Tercih Günleri” gibi farklı konu başlıkları ve konuklarla toplamda 86 canlı yayın gerçekleştirildi. İTÜ sosyal medya hesapları (@itu1773) Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube üzerinden canlı yapılan ve toplamda 102 saat süren yayınlarda anlık 227 bin 500, toplamda ise 598 bin 500 izlenme oranına ulaşıldı.

Dijital yayınlarımız İTÜ’nün marka değerini yükseltti

İTÜ’nün canlı yayınlarıyla ilgili değerlendirme yapan İTÜ İletişim Direktörü Adem Dönmez şu sözleri dile getirdi: “2020-2021 akademik eğitim ve öğretim yılı sona ermek üzere… Birçok üniversite gibi biz de bu dönemi çevrimiçi eğitimle geçirdik. İTÜ İletişim Direktörlüğü olarak üniversitemizin sesini yıl boyunca dijital platformlar üzerinden duyurduk. İTÜ Rektörlük İletişim Direktörlüğü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) tarafından ortaklaşa yapılan canlı yayınlarda çok iyi sonuçlar elde ettik. İTÜ sosyal medya hesaplarından 16 Ekim’de başlayan canlı yayın serüvenimizin çıktılarını almaya başladık. Bunu şöyle özetleyebilirim: 8 aylık süreçte yapılan 86 canlı yayın 102 saat sürdü. Dört sosyal medya platformunda (Twitter, Facebook, Instagram, Youtube) anlık 227 bin 500, toplamda ise 598 bin 500 izlenme sayısına ulaştık. Bu yayınlar sayesinde sosyal mecralarda İTÜ (@itu1773) marka görünümü ve marka değerimiz yükseldi. Yapılan yayınlarımızı aynı zamanda İTÜ Spotify hesabına aktararak podcast formatında yayınlamaya başladık. Spotify’da da dinlenmelerimizin günbegün arttığını gözlemliyoruz. Yeni akademik dönemde de yayınlarımız çeşitlenerek devam edecek.”

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ