08 Haz 2021

İTÜ Lisansüstü Tanıtım Günleri Başlıyor

“İTÜ’yle Farkını Ortaya Koy” sloganıyla lisansüstü eğitim programlarının tanıtım günleri başlıyor. İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı yüksek lisans ve doktora programlarının tanıtımları 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı 123 yüksek lisans ve 69 doktora programıyla yeni akademik dönem için lisansüstü başvuruları başlattı. 15-16 Haziran tarihlerinde çevrimiçi tanıtımların yanı sıra “İTÜ’de Lisansüstü Öğrenci Olmak”, “Lisansüstü Eğitim ile İş Hayatı Nasıl Birlikte Yürür?” gibi başlıklarda önemli bilgilendirmeler yapılacak.

Bölüm akademisyenlerinin sunumlarının yer alacağı programda aday lisansüstü öğrenciler, Türkçe ve İngilizce tüm programlar hakkında merak ettikleri soruları yöneltebilecekler. İTÜ’lü akademisyenlerin katkılarıyla, hem kariyer planlarına dair hem de akademik hayatla ilgili bilgi sahibi olabilecekler.

İTÜ'de lisansüstü programlara başvuru yapmak isteyen aday öğrencilerin 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/lisansustu/basvuru/ adresinden ön kayıt yapması gerekmektedir.

Ön kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgiye  https://lee.itu.edu.tr/ adresinden erişebilirsiniz. Program tanıtımları haricinde düzenlenecek etkinlik takvimi ise aşağıdaki şekilde olacak:

15 Haziran Salı

09.30-10.20

İTÜ’de Lisansüstü Öğrenci Olmak Prof. Dr. İsmail Koyuncu (Rektör), Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu (Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Ahmet D. Şahin (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü)

Mod: Adem Dönmez (İTÜ İletişim Direktörü)
10.20-11.00 Erasmus ile Uluslararası Öğrenci Hareketliliği Doç. Dr. Mahmut Altınbaş (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı), Mustafa Kemal Yeğen (İTÜ Erasmus Ofisi) Mod: Arş. Gör. Berker Pandır (İTÜ LEE)
11.00-11.50 Lisansüstü Eğitim ile İş Hayatı Nasıl Birlikte Yürür? Dr. Öğr. Üyesi Aysun Aygün (İTÜ Kariyer ve Staj Merkezi Müdür Yrd.), Hayri Özturan (İTÜ NOVA Müdürü), Dr. Emre Güngör (Makine Mühendisliği Doktora Programı Mezunu / Roketsan),  Mod: Dr. Öğr. Üyesi Abdussamet Subaşı (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yrd.)

June 15, Tuesday

11.00-12.00 Being a Graduate Student at Istanbul Technical University  Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata (Vice-Rector), Dr. Öğr. Üyesi Burak Kulga (Graduate School - Vice Dean), Dr. Abdülhalim Kılıç (Graduate School) Mod: Hatice Gülben Demir (İTÜ Office of International Affairs)

Etkinliklerin tamamı ZOOM platformu üzerinden yapılacaktır.

Programların tanıtım programına buradan ulaşabilirsiniz.