19 Nis 2021

İTÜ ve MATİL’den Üniversite–Sanayi İşbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Çelik sektöründe katma değerli ürünlerin geliştirilmesi kapsamında mevcut altyapıların etkin kullanımı amacıyla Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ne kurulan Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) ile İTÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İTÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Kızıl, ÇİB Başkanı Adnan Aslan ve MATİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu katıldılar.

İTÜ ve MATİL arasındaki protokol; üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirecek ortak çalışmaların değerlendirilmesi, muhtemel proje ve hizmetlerin yürütülmesi, ortak eğitimlerin gerçekleştirilmesi, Ür-Ge/Ar-Ge çalışmalarının yapılmasını kapsıyor. 

MATİL; test, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme ve danışmanlık, sektörel ve teknik eğitim, akredite laboratuvar hizmetleri ve ürün uygunluk konularında sektöre hizmet verecek. Anlaşma dört yıl boyunca geçerli olacak. 

Protokol kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan bilimsel, teknolojik araştırma ve projelerle ilgili olarak taraflar birbirlerinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm ortağı olacaklar. Bu kapsamda bilgi, hizmet, teknolojik ürünler ve süreçler geliştirilerek azami ölçüde fayda yaratılması hedefleniyor.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ