06 Nis 2021

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mehmet Özkan’a BAGEP Ödülü

Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’nın (BAGEP) 2021 sonuçları açıklandı. İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Doç. Dr. Mehmet Özkan ödüle layık görüldü.

Bilim Akademisi tarafından yürütülen “BAGEP Ödül Programı”, alanında en iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla 2013 yılından bu yana gerçekleştiriliyor.

Bilim Akademisi tarafından belirlenen toplamda 42 genç bilim insanının yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların ödüllendirildiği BAGEP 2021’de, İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Özkan BAGEP 2021 ödülünü almaya hak kazandı.

Yılda 20.000 TL Destek

Ödül kazanan genç akademisyenimize araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 20.000 TL destek verilecek. Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mehmet Özkan’ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Doç. Dr. Mehmet Özkan

2013 yılında Texas A&M Üniversitesi’nden doktora derecesini almış, 2013-2016 yılları arasında Groningen Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. 2017 senesinde Marie Curie Cofund ödeneği ile İstanbul Teknik Üniversitesi’ne gelen Dr. Özkan, Fizik Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlamıştır. Teorik yüksek enerji fiziği üzerine araştırmalar yürütmekte olan Özkan’ın ilgi alanı süpersimetrik kütleçekim teorileri, sicim teorisi ve holografik dualite üzerinedir.