11 Oca 2021

Geleceğin STAR’larında 108 İTÜ’lü

TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı’nın (STAR) sonuçları belli oldu. Geleceğin STAR’larında 108 İTÜ’lünün projesi desteklenmeye değer görüldü.

İTÜ en çok burs kazanan ikinci üniversite

Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında lisans öğrencilerine yönelik araştırma projeleri çağrısına 12 bin 709 öğrenci başvuru yaptı. Yapılan bilimsel değerlendirmelerin ardından programa kabul edilen öğrenciler belirlendi. Program kapsamında desteklenecek 1.500 öğrenciye bakıldığında; 147 öğrenciyle ODTÜ ilk sırada yer alırken onu İstanbul Teknik Üniversitesi (108) ile Hacettepe Üniversitesi (72) takip etti. Fen, mühendislik, sağlık ve sosyal alanlarında 134 bölümden öğrenci STAR bursiyeri oldu.

Aylık 750 TL burs

En çok Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (143) öğrencilerinin kabul edildiği programda, bu bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik (132) ile Tıp (126) izledi. 145 üniversiteden 793'ü kadın (Yüzde 53), 707'si erkek olmak üzere toplam 1500 STAR bursiyeri, aylık 750 TL burs alacak.

Stajyer araştırmacı burs programı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimiyle milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar yürütüyor. Bu çağrı kapsamında, lisans öğrencilerinin öğrenimlerinin yanı sıra bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kuralları gözeterek görev alması ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alan lisans öğrencilerine burs imkânı tanınıyor.

Başvuru Sonuçları için: https://star.tubitak.gov.tr/