04 Oca 2021

Öğretim Üyelerimize, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü

ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın 2020 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Akademik çalışmalarıyla bilimsel gelişmelere katkıda bulunan 4 öğretim üyemiz ödüle değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

2020 Yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülleri açıklandı. Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Aslıhan Tolun’a “Onur Ödülü” verilirken, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden öğretim üyemiz Doç. Dr. Çiğdem Kaya Pazarbaşı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Doç. Dr. Mohammadreza Nofar ve Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyemiz Doç. Dr. Tufan Kumbasar, “Araştırma Teşvik Ödülü”nü kazandılar.

Vakıf, seçkin bilim insanlarının ve uygulamacıların, bilim alanlarındaki araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla her yıl özel ödüller vermektedir.

Araştırma Teşvik Ödülü, araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan ya da bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan genç araştırmacılara (ödülün verildiği yılın ilk gününde kırk yaşını doldurmamış kişilere) verilen bir ödüldür. Bu ödül, belli bir araştırma çalışması için verilebileceği gibi, bir araştırmacının ya da bir araştırmacı grubunun tüm çalışmaları göz önüne alınarak da verilebilmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ