22 Haz 2026

Doktora Öğrencimize Uluslararası Polimer Proses Derneğinden (PPS) Ödül

Doktora öğrencimiz Mukaddes Şevval Çetin, Uluslararası Polimer Proses Derneği (PPS) tarafından 2026 yılı doktora Lisansüstü Seyahat Ödülü’ne layık görüldü. Öğrencimize ödülü İtalya’da düzenlenecek PPS-41 konferansında takdim edilecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Polimer Bilim ve Teknolojisi Doktora Programı öğrencisi Mukaddes Şevval Çetin, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümümüz öğretim üyelerinden, Sürdürülebilir ve Yeşil Plastikler Laboratuvarı (Sustainable & Green Plastics Laboratory—SGPL) Araştırma Grubu Yöneticisi Prof. Dr. M. Reza Nofar danışmanlığında doktora çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencimiz Mukaddes Şevval Çetin’e, ödülü 31 Mayıs-4 Haziran 2026 tarihleri arasında İtalya Salerno, Paestum’da düzenlenen 41’inci Uluslararası Polimer Proses Derneği Kongresi’nde (International Polymer Processing Society Conference—PPS-41) verildi. Ödül töreni, 3 Haziran günü gerçekleştirildi. Çetin, bu yılki “Graduate Travel Award”ı kazanan ilk kişi oldu. Ödülü kazanan diğer doktora öğrencisi ise IIT Roorkee’den (Hindistan) Amrita Chatterjee oldu.

Mukaddes Şevval Çetin, “Doktora öğrencisi olarak çalışmalarımın Uluslararası Polimer Proses Derneği (PPS) tarafından ödüllendirilmesi benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Akademik kariyerimin bu aşamasında böyle prestijli bir ödüle layık görülmek, bilimsel çalışmalarımı daha büyük bir motivasyonla sürdürmem için önemli bir teşvik oldu. Bu ödülün, araştırmalarımın uluslararası görünürlüğünü daha da artırarak farklı ülkelerden araştırmacılarla iş birliği yapma ve daha geniş bir bilimsel ağ içinde yer alma imkânı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca ülkemizi uluslararası bir platformda temsil etmek ve bu ödülü Türkiye’den alan ilk araştırmacı olmak benim için ayrıca büyük bir onurdur” dedi.

Öğrencimizi kazandığı ödül dolayısıyla kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

PPS ve Lisansüstü Seyahat Ödülü hakkında

Uluslararası Polimer Proses Derneği (International Polymer Processing Society (PPS)), 1985 yılında Akron Üniversitesi (Ohio, ABD) bünyesinde kurulmuş olup, uluslararası polimer proses derneğinde araştırma sonuçlarının paylaşılması ve bilimsel etkileşimin artırılmasını amaçlayan saygın bir kuruluş olarak öne çıkmaktadır.

Ödül Seçim Komitesi’nin tavsiyesiyle PPS Başkanı tarafından belirlenen araştırmacılara takdim edilen Lisansüstü Seyahat Ödülü (Graduate Travel Award), polimer proses alanında çalışan doktora lisansüstü öğrencilerini, PPS'nin yıllık uluslararası konferansına katılmaya ve orada bildiri sunmaya teşvik etmeyi ve mali destek sağlamayı amaçlamaktadır. Ödül, her yıl dünya çapında genellikle bir veya iki isme verilmektedir.

 

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Fax

0212 285 29 10

İTÜ