27 Ağu 2025

İTÜ ve Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş.’nin Öncü İş Birliği Modeliyle Üç Yeni Araştırma Projesinin Lansmanı Yapıldı

İTÜ ve Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. arasındaki iş birliği doğrultusunda İTÜ BAP Özel Çağrılı Genel Araştırma Projeleri çerçevesinde sürdürülebilirlik esaslı üç yeni araştırma projesinin başlangıcı, 26 Ağustos 2025 tarihinde Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. arasındaki iş birliği, Ar-Ge’ye odaklanan yenilikçi araştırmalara öncülük ediyor. İş birliği çerçevesinde İTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi tarafından üniversite çapında açılan “Kanatlı sektöründe karşılaşılan sorunlar ve yenilikçi çözüm önerileri” başlıklı çağrı kapsamında üç proje desteklenmeye hak kazandı. Projelerin lansmanı, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde 26 Ağustos günü düzenlenen toplantıda yapıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Şenpiliç Onursal Başkan Haşim Gürdamar, akademisyenler, BAP Birimi ve Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. firma temsilcilerinin katıldığı toplantı İTÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi. Kanatlı sektöründe karşılaşılan sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefleyen ve firma yetkililerinin de katkı sunduğu projelerin tanıtımlarının yapıldığı toplantıda yeni iş birlikleri potansiyelleri de değerlendirdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Teknik Üniversitesinin araştırma süreçlerine bağış yöntemiyle bugüne kadar sunulmuş "en yüksek bütçeli desteği" sağlayan, 1958 yılı İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu Haşim Gürdamar'ın katkısının, doğrudan araştırma faaliyetlerine ayrılmış bir kaynak olması bakımından İTÜ tarihinde örnek teşkil eden çok kıymetli bir adım olduğunu dile getirdi. Bu değerli desteğin bir bölümünün üniversite–sanayi iş birliğimizi ileriye taşıyan öncü bir modele dönüştürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Mandal Türkiye’nin kanatlı sektöründeki en büyük firması Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. ile birlikte güçlü bir iş birliği modeli hayata geçirdiklerini belirtti.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, “ İTÜ’de Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Ekosistemi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar konuşmasında, kendisine yalnızca mesleki bilgiyi değil, birlikte çalışmayı, istişareyi ve paylaşmayı öğrettiğini söylediği İstanbul Teknik Üniversitesi diplomasını hayata başladığındaki tek sermayesi olarak nitelendirdi. Bugüne kadar elde ettiklerini büyüyerek ve büyüterek topluma iade ettiklerini vurgulayan Gürdamar, İTÜ ile yürüttükleri bu iş birliğinin hem kanatlı sektörü hem de toplum için kalıcı katkılar sağlayacağına olan inancını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, enerji verimliliği, ileri dönüşüm ve çevre dostu ambalaj üretimi alanlarında desteklenen üç projeyle ilgili akademisyenlerimiz tarafından kısa sunumlar gerçekleştirildi. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Filiz Altay, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Gülhayat Saygılı, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Aslı Can Karaça yürütücüsü oldukları projeler hakkında bilgiler paylaştı.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Fax

0212 285 29 10

İTÜ