19 Şub 2025
İTÜ GİK’25, Geleceğin Girişimcilerine İlham Verdi!
İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (İTÜ GİNOVA) ve İTÜ Kariyer ve Staj Merkezi iş birliğiyle düzenlenen İTÜ GİK’25 – Girişimcilik, İnovasyon ve Kariyer Zirvesi, 18 Şubat 2025 tarihinde İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Ömer Korzay Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Zirvede, girişimcilik ve iş dünyasının farklı alanlarına odaklanan panellerde sektörün önde gelen isimleri bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Dijital Dönüşüm, Growth Hacking, Kadın Girişimciliği, Yapay Zekâ ve Girişimcilik, Yatırımcı Perspektifi ve Yatırım Sermayesi gibi günümüz iş dünyasında kritik öneme sahip konular ele alındı.
Zirvenin açılış oturumunda, Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Derneği (DDSDER) Başkanı Kadir Ceran, 1,618 Agency Başkanı Sefa Karahan, Marka ve Dijital Pazarlama Danışmanı ve Yazar Bilal Temizer ile Digital Brain Technologies Kurucu Ortağı ve CEO’su Ayhan Demirci dijital dönüşümün iş dünyasındaki etkilerini ele aldı.
Growth Hacking oturumunda, Growth Specialist ve Startup Mentor Dr. Can Çoktuğ, büyüme stratejileri üzerine kapsamlı bilgiler sundu.
Kadın Girişimciliği Paneli, Marketing Strategist & AI Consultant Gönül Damla Güven moderatörlüğünde gerçekleşti. Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Başkanı ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Emine Erdem, Harem Chocolate Kurucusu Belgin Karaağaç ve Mantı-Ye Kurucusu & Genel Müdürü Eda Şişman panelde kadın girişimciliğinin dinamiklerini tartıştı.
Yapay Zekâ ve Girişimcilik Paneli ise İTÜ Öğretim Üyesi, AITR Eşbaşkanı, Adin.Ai ve Parton Kurucu Ortağı Prof. Dr. Altan Çakır moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde, AITR Türkiye Yapay Zekâ Platformu Eşbaşkanı Levent Kızıltan, İş Bankası Yapay Zekâ Fabrikası Girişim Tarama Yöneticisi Yasemin Tavlaşoğlu ve AU INOVA & INOVA NeuroLab Direktörü, W.E.Q. Kurucu Ortağı Doç. Dr. Dicle Yurdakul yapay zekânın girişimcilik ekosistemi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
Günün son oturumunda, Yatırımcı Perspektifi & Yatırım Sermayesi Paneli kapsamında, TR4 Kurucusu Hakan Kesler, StartupCentrum Kurucu Ortağı Nizamettin Sami Harputlu ve Marketing Strategist & AI Consultant Gönül Damla Güven yatırım ekosisteminin dinamiklerini, girişimlerin fon bulma süreçlerini ve yatırımcı beklentilerini katılımcılarla paylaştı.
Zirve, alanında uzman konuşmacıların değerli paylaşımlarıyla katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Girişimcilik ekosistemine ilgi duyan öğrenciler ve profesyoneller için önemli bir öğrenme ve networking fırsatı sundu.
İTÜ GİNOVA, etkinliğe katkı sağlayan tüm konuşmacılara, panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederek bir sonraki zirvede tekrar bir araya gelme temennisinde bulundu.