25 Eki 2024

İTÜ’deki Uluslararası Sempozyumda Filistin’deki Mevcut Durum ve Mekânsal Senaryolar Konuşuldu

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde, Filistin’in İsrail işgalinden kaynaklanan mevcut durumunun ve geleceğe yönelik mekânsal senaryoların masaya yatırıldığı “Geleceğin Filistin'i: Mekan, Jeopolitik ve Küresel Bakışlar” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlendi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

stanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi, University College London (UCL) Bartlett Development Planning Unit (DPU), Türkiye Tasarım Vakfı ve Blue Shield Türkiye ortaklığıyla 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde Taşkışla Kampüsümüzde gerçekleşen sempozyumu, katılımcılar ve medya ilgiyle takip etti.

“Geleceğin Filistin'i: Mekan, Jeopolitik ve Küresel Bakışlar” Uluslararası Sempozyumu’na katılan İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Ataoğlu ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçükmehmetoğlu birer açılış konuşması yaptılar. Konuşmalarda İsrail’in Filistinlilere yönelik sistematik soykırım politikaları ve Filistin’e ait kentsel hafızasının silinmesine vurgu yapıldı.

Sempozyumda, “Filistin’in Durumu: Yeni Jeopolitik Mücadeleler, Savaşın Etkisi ve Sonrası”, “Savaş/Felaket Sonrası Yeniden İnşa”, “Kentsel Müdahale: Ne Yapılabilir?” panellerinde, yurtdışından ve yurtiçinden alanında uzman konuşmacılar tartışarak fikir alışverişlerinde bulundular.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ