21 Eki 2024

Avrupa Birliği’nden Öğretim Üyemize Destek

Yürütücülüğünü Afet Yönetimi Enstitüsü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ömer Ekmekcioğlu’nun yaptığı proje, Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) koordinatörlüğünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kavala Belediyesi (Yunanistan), Mykolaiv Belediyesi/Ukrayna İş Destek Merkezleri Derneği (Ukrayna) ve Kobulety Belediyesi (Gürcistan) işbirliğiyle oluşturulan konsorsiyumun, “Strengthening the local intervention capacities for climate change in the Black Sea Region” başlıklı projesi, 24 ay süre ve 1.462.466,94 Avro toplam bütçe ile desteklenecek.

İklim değişikliği ile mücadele kapasitelerinin artıracak proje

Projede Karadeniz havzasında iklim değişikliği etkilerinin incelenmesi ve yerel ölçekte mücadele kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir. İTÜ konsorsiyumun lider ortağı olarak, Ar-Ge faaliyetlerini yürütecek ve diğer ortakların iklim değişikliğine uyum süreçlerinde yönlendirilmesini sağlayacaktır.

Proje hedefleri arasında şunlar vardır: konsorsiyumda yer alan yerel otoriteler için Yerel Uyum Planlarının oluşturulması, iklim değişikliği etkilerini azaltmak için yerel ölçekte uygulanabilecek stratejilerin belirlenmesi ve önceliklendirilmesi, yerel uyum planlarının izleme ve değerlendirilmesi ile sürekli iyileştirme altyapısının kurulması ve ilgili paydaşların uyum süreçlerine dahil edilerek farkındalıklarının artırılması.

Sürdürülebilir park uygulaması hayata geçirilecek

Projede yer alan faaliyetler ayrıca pilot ölçekli uygulamalar ile desteklenecek ve ortak belediyeler “sürdürülebilir parkların” inşasını gerçekleştirecektir. Bu parklar, canlı laboratuvarlar olarak iklim dirençli altyapılar, yeşil alanlar ve sürdürülebilir uygulamaların hayata geçirilmesine ve deneyimlenmesine imkân sağlayacaktır. Orta ve uzun vadede, iklim değişikliği etkilerine karşı dayanıklılığı artırma, sürdürülebilir arazi kullanım planları geliştirme ve etkin su yönetimi stratejilerinin benimsenmesi hedeflenmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ