19 Eki 2024

Mezunumuzun Doktora Tezine YÖK’ten “Güzel Sanatlar ve Mimarlık Ödülü"

2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni, 8 Ekim günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende, “Güzel Sanatlar ve Mimarlık Ödülü"ne layık görülen doktora mezunumuz Dr. Tülay Karakaş ile danışmanları Doç. Dr. Dilek Yıldız Özkan ve Doç. Dr. Gökhan İnce’ye ödülleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında üniversitemiz "Güzel Sanatlar ve Mimarlık Ödülü"ne değer görüldü.

Mimarlıktaki nörobilim yaklaşımına ödül

Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım doktora programı mezunumuz Dr. Tülay Karakaş, Doç. Dr. Dilek Yıldız Özkan ve Doç. Dr. Gökhan İnce danışmanlığında hazırladığı "İnsan Deneyiminin Nörobilimi İçin Bir Mimari Araştırma Çerçevesi" başlıklı doktora teziyle Güzel Sanatlar ve Mimarlık Ödülü’nü kazandı.

Dr. Tülay Karakaş, Doç. Dr. Dilek Yıldız Özkan ve Doç. Dr. Gökhan İnce ödüllerini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ödülle ilişkin duyduğu sevinci ifade ederek tezin bilimsel öneminde dair değerlendirmede bulundu: “Doktora mezunumuzu ve emek veren danışman hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. “Disiplinlerarası çalışmalara örnek teşkil eden doktora muzunumuzun tezi; mimarlıktaki nörobilim yaklaşımını, özellikle insan deneyiminin nörobilimine odaklanarak kapsamlı bir şekilde inceleyen yayınlanmış üç araştırma makalesinden oluşmaktır. Doktora mezunumuz ve danışman hocalarımızın kazandığı bu ödüller, araştırma ekosistemine yaptıkları özgün katkıların bir yansımasıdır.”

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ