17 Eki 2024

ASELSAN Akademi’de Öğrencilerimizin Tezlerine Birincilik Ödülü

İTÜ’lü öğrencilerin tezleri ASELSAN’a katma değeri ve akademik faydaları ve makale ve patent gibi çıktıları da dikkate alınarak yapılan sıralamada Bilgisayar Mühendisliği ve Makina Mühendisliği anabilim dallarında birinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

ASELSAN Akademi 2023-2024 Mezuniyet Töreni, 12 Eylül 2024 tarihinde ASELSAN Göleti’nde düzenlendi. Akademik Yıl’ı başarıyla tamamlayan 104 öğrenciden 57’si İTÜ’lüler oluşturdu.

ASELSAN Akademi’den mezun olan öğrencilerin tezlerinin ASELSAN’a katma değeri ve akademik faydaları değerlendirildi. Tezlerin makale ve patent gibi çıktıları da dikkate alınarak her anabilim dalı özelinde bir sıralama yapıldı. Sıralama sonucu birinci olan tez çalışmalarının sahipleri ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından 2023-2024 Akademik Yılı içinde eğitimini tamamlamış 6’sı doktora, 98’i yüksek lisans olmak üzere 104 mezuna mezuniyet anısı olarak birer madalya takdim edildi.

Makina Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği alanlarında birincilik

Makina Mühendisliği alanında, İTÜ öğrencisi Abdul Samet Bulut “Cassegrain Yapılı Bir Elektro-Optik Keşif Ve Gözetleme Sistemi: Yüksek İrtifa Performansı İçin Tasarım Optimizasyonu” konulu çalışması ile birinci oldu. Birincilik elde eden öğrencimiz ile tez danışmanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Ata Muğan’a, ödülleri ODTÜ Rektörü ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil tarafından takdim edildi.

Bilgisayar Mühendisliği alanında ise İTÜ öğrencisi Ömer Sinan Şahin “Radar Kimliklendirme İçin Çok Katmanlı Aralıklı Arama Ağacı Yaklaşımı” tez başlıklı çalışması ile Bilgisayar Mühendisliği alanında tez birincisi ödülüne layık görüldü. Öğrencimizin tez danışmanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Deniz Turgay Altılar ise ödülü ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’dan aldı.

Öğrencilerimizi ve danışmanları olan öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ