14 Eki 2024

Öğretim Üyelerimize TÜBİTAK’tan Araştırma Bursu

Akademisyenlerimiz Prof. Dr. Nurbin Paker Kahvecioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Ertemel ve Arş. Gör. Dr. Deniz Şahin TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında destek kazandılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyeleri geliştirdikleri yenilikçi projelerle dünyanın farklı yerlerindeki üniversitelerde TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu Programı kapsamında destekleniyor.

Mimarlık Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Nurbin Paker Kahvecioğlu, “Mimari Tasarım Stüdyo Eğitiminde Ekoloji Temelli Kavramlar ve Ekolojik Pedagojilerin Araştırılması: Yaşanabilir Yapılı Çevreler için Gelecek Öngörüleri ve Uyarlanabilir Stratejilerin Keşfedilmesi” başlıklı projesiyle burs kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Nurbin Paker, burs kapsamında çalışmalarına Amerika'daki Wentworth Institute of Technology'de devam edecek.

Oyun teorisi ve eğitimde fırsat eşitliğine yeni katkılar

Ekonomi Bölümü öğretim üyemiz Dr. Sinan Ertemel’in burs ile desteklenmeye hak kazanan “Okul Seçim Sistemlerinde Çoklu Kota İçeren Durumlarda Pozitif Ayrımcılık” başlıklı projesi, birden fazla kota kriterine uygunluk gösteren öğrencilerin yerleştirilmesi sürecinde karşılaşılan zorlukları ele almaktadır. Geliştireceği hesaplama modelleri ile bu araştırma, eğitimde adalet ve verimliliği artırmayı hedefleyerek, oyun teorisi ve eğitimde fırsat eşitliği alanlarına yeni katkılar sunacaktır.

Proje, çoklu kotalara çözüm getirecek algoritmaların geliştirilmesine odaklanarak, eğitimdeki ayrımcılığa dayalı tercihlerin getirdiği zorluklara yenilikçi çözümler sunmayı amaçlamaktadır. Bu araştırma, yalnızca mevcut teorik modelleri genişletmekle kalmayıp, aynı zamanda merkezi yerleştirme sistemleri için de pratik uygulamalar geliştirecektir.

Bu burs kapsamında, Dr. Ertemel araştırmalarını Houston, Teksas’taki Rice Üniversitesi’nde yürütecektir. Ekonomi ve uygulamalı matematik alanlarındaki mükemmeliyetiyle tanınan Rice Üniversitesi, bu yenilikçi projeyi ilerletmek için zengin bir disiplinler arası araştırma ortamı sunmaktadır.

Faydalı molekül üretimini mikroalgleri ortak kültür ederek iyileştirmek

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Deniz Şahin'in "Heterotrofik Schizochytrium sp. mikroalg türünün fotosentetik Dunaliella salina mikroalg türü ile ortak kültür edilmesi yoluyla faydalı molekül üretiminin iyileştirilmesi" başlıklı projesi TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.  Arş. Gör. Deniz Şahin, çalışmalarına İngiltere'deki Greenwich Üniversitesi Londra’da devam ediyor.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ