09 Eki 2024

İTÜ RAKE Takımı’na TEKNOFEST2024 Şampiyonlar Ligi’nde İkincilik

İTÜ RAKE Takımı, Adana’da düzenlenen TEKNOFEST2024 Şampiyonlar Ligi’nde adalet ve merhamet ilkeleri doğrultusunda inovatif çalışmalar üreten 170 takım arasında ikinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri bilimin ışığında araştırma ve öğrenmeye devam ederek geleceği dönüştürmeye katkı sunuyor. İTÜ RAKE Takımı, insanlık için adalet ve merhamet ilkesiyle teknoloji üreten 170 takımla birlikte 4 gün boyunca yarıştığı TEKNOFEST2024 Şampiyonlar Ligi’nde ikinci olma başarısı gösterdi. Takım, bu derecesiyle 300.000 TL’lik para ödülünün de sahibi oldu.

“İnovasyon ekosisteminin öncüsü ve belirleyicisi”

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, “Gençlerimizin bilime ve teknolojiye olan tutkuları ve yenilikçi fikirleriyle inovasyon ekosisteminin bir parçası olmaktan öte öncüsü ve belirleyicisi olmak için gayretleri geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. İnsanların ulaşamayacağı ve hayatını tehlikeye atabilecek görevlere uygun arama kurtarma robotu yapan İTÜ RAKE Takımımızı üstün başarılarından dolayı yürekten kutluyor ve emeği geçen danışman hocalarımızı tebrik ediyorum,” sözleriyle duyduğu sevinci paylaştı.

“Umay” aracı ile gelen başarı

İTÜ RAKE, "Umay" adlı arama kurtarma aracı ile Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Yarışması’nda 87,17 puan alarak birincilik ödülü kazanmış ve aynı zamanda “En İyi Sunum Ödülü”nün de sahibi olmuştu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ