27 Eyl 2024

İTÜ VLSI Laboratuvarı’na TEKNOFEST’ten Çifte Ödül

İTÜ VSLI Laboratuvarı’nda çalışmalarını sürdüren iki ayrı öğrenci ekibimiz, 5-8 Eylül 2024 tarihinde Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Çip Tasarım Yarışması’nın Analog Tasarım Kategorisi’nde hem Birincilik hem de İkincilik ödülünün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) çatısı altında başarılı projeler geliştiren öğrencilerimiz, katıldıkları prestijli yarışmalarda kazandıkları ödüllerin yanı sıra sergiledikleri güçlü işbirliği ruhuyla da dikkat çekmeye devam ediyor. Ülkemizin küresel tümdevre pazarındaki konumunu daha ilerilere taşıması için gerekli olan, yüksek katma değerli tümdevre tasarım, ölçüm ve stratejik alanlarda üretim ve bilgi birikiminin arttırılmasını amaçlayan İTÜ VSLI Laboratuvarı’nda çalışmalarını sürdüren iki ayrı ekibimiz, ürettikleri çiplerle, 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Çip Tasarım Yarışması’nın Analog Tasarım Kategorisi’nde dereceye girerek gurur verici başarılara imza attı.

Katılımcı öğrencilerin mikro elektronik teknolojilere olan ilgilerini artırmayı ve bu alandaki potansiyellerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST Çip Tasarım Yarışması kapsamında İTÜ VLSI Laboratuvarı, TEKNOFEST Çip Yarışması’nın Analog Tasarım Kategorisi’nde birincilik ödülünü kazanırken; İTÜ VLSI HORNETS isimli diğer ekibimiz ise ikincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışma kapsamında, sayısal bloklar için gerekli olan saat sinyalinin üretilmesini amaçlayan üç alt bloktan oluşan (Bant Aralığı Referans Devresi (BGR), LDO Gerilim Düzenleyici ve Gerilim Kontrollü Salınıcı) bir sistem tasarlayan takımlarımız aynı zamanda tasarım hedeflerini serim sonrası simülasyonlarda sağlayan tek ekip oldular.

Haberleşmeden sağlık uygulamalarına, ulaştırmadan savunma sektörüne kadar pek çok alanda hayatımızı şekillendiren analog çip tasarımının günümüz teknolojisinin temel taşlarından birini oluşturduğunu ve bu alanda çalışmalar yürüten öğrencilerimizin başarılarının ülkemizin mikroelektronik konusundaki geleceğine umutla bakmamızı sağlayan önemli bir işaret olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, yarının teknolojilerine yön verme potansiyeli taşıyan yenilikçi projeleriyle kendi alanlarında “Birincilik” ve “İkincilik” ödüllerini almaya layık görülen yarışma ekiplerimizi şu cümlelerle kutladı:

“Öğrencilerimizin sergilediği azim ve üretkenlik, birçok alanda çığır açacak projelerin habercisidir. Hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak ve disiplinli çalışmalarının sonucunda ortaya koydukları ödüllü projeler, ülkemizi ileriye taşıyacak önemli adımlar niteliğindedir. Bu projeler, gençlerimizin yenilikçi düşünme yeteneklerinin ve teknik becerilerinin bir yansımasıdır. Bu projelerin, sadece kendi kariyerlerine değil, aynı zamanda ülkemize de önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Tüm öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden danışman hocalarımızı içtenlikle kutluyorum; başarılarının artarak devam etmesini içtenlikle diliyorum.”

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ