24 Eyl 2024

İTÜ RAKE’den TEKNOFEST’te Birincilik

İTÜ RAKE Takımımız, 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci takımları, kendi ürettikleri ve geliştirdikleri projelerle ulusal ve uluslararası saygın yarışmalardan birinciliklerle dönerek, ilham verici başarılar ortaya koymayı sürdürüyor. Tasarlamış oldukları arama ve kurtarma robotları yardımıyla doğal ve insan kaynaklı afetlere teknik ve bilimsel çözümler getirmeyi hedefleyen İTÜ Robotik Arama Kurtarma Ekibi (İTÜ RAKE) 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Yarışması’nda dereceye girerek önemli bir başarı ortaya koydu.

Katılımcıların, sosyal sorumluluk bilinci ve teknolojik bilgiyle entegre edilerek, insan hayatını olumlu yönde etkileyecek, topluma fayda sağlayacak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi Yarışması’na kendi geliştirdikleri “Umay” isimli arama kurtarma aracıyla katılan İTÜ Robotik Arama Kurtarma Ekibi (İTÜ RAKE) toplamda 87,17 puan alarak, birincilik ödülünün sahibi oldu.

Daha önce aynı yarışma kapsamında “En İyi Sunum Ödülü” kazanan araçlarıyla bu kez birinciliğe layık görülen İTÜ RAKE Takımımızın başarısının gurur verici olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, ödül kazanan öğrencilerimizi şu sözlerle tebrik etti:

“Yeteneklerini, hayallerini ve takım ruhunu geliştirdikleri projelerle sergileyen gençlerimizin, günümüzden çok daha ileri düzeydeki düşünceleri ve özverili çabalarıyla bu yarışta ortaya koydukları başarılarının, geleceğin teknolojilerini şekillendireceğine inanıyorum. Bu süreçte gösterdikleri azim ve kararlılık, yalnızca kendi potansiyellerini açığa çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda hepimize ilham veriyor. Her birinin, projelerine olan tutkusu ve azmi, bizi bu gençlerin gelecekte neler başarabileceği konusunda umutlandırıyor.”

 Takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ