19 Eyl 2024

Öğretim Üyemize TÜBİTAK’tan Araştırma Bursu

İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Çiğdem Oral hazırlamış olduğu bilimsel projeyle TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Çiğdem Oral, “Hidrokarbon Üretimi için Tasarlanmış Elektrolitik Hücrelerde CO2’nin Elektrokimyasal İndirgenmesi” başlıklı bilimsel projesiyle TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Oral’ın, aldığı burs kapsamında Amerika Birleşik Devletleri merkezli Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde hakkında araştırmalar yürüteceği proje, elektronegatif katkı maddelerinin (dopantların) eklenmesiyle kısmi elektropozitif Cu (Cu+δ) türleri oluşturularak Cu bazlı malzemelerin özgün elektrokatalitik özelliklerini geliştirerek C-C eşleşmesinin desteklenmesini ve C2 ürünlerine (etanol, etilen, asetat vb.) yönelik Faradaik verimlerinin iyileştirilmesini amaçlıyor.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.