18 Eyl 2024

İTÜ Pars Roket Takımı’ndan Türkiye’de Bir İlk

İTÜ Pars Roket Takımımız, kendi imkânlarıyla tasarlayıp geliştirdiği hibrit motorlu roketi, 15 Eylül 2024 günü Aksaray’da başarıyla fırlattı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci takımları, ilklere imza atan çalışmalarıyla mühendislik bilimlerine katkı sağlama yolunda kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. 15 Eylül 2024 günü, Aksaray’da Hisar Atış Alanı’nda bir araya gelen İTÜ Pars Roket Takımı üyeleri, tasarlamış oldukları hibrit motorlu roketi başarıyla fırlattı. İki yıllık bir sürecin ürünü olan ve 15 kişilik bir ekibin yoğun çalışmalarının sonucunda başarıyla fırlatılan roket, tamamen bir öğrenci takımı tarafından üretilmesi yönüyle Türkiye’de bir ilke imza atmış oldu. 

Hibrit motorlu roketin fırlatmasına katılan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, projeye emek veren İTÜ’lü öğrencilerin sevinç ve coşkusunu şu sözlerle paylaştı: “Yapamazsın denileni yapan gençlerimizin, günümüzün çok ilerisinde fikirleri ve özverili çalışmalarının gelecekte çok büyük gelişmelere öncülük edeceğine inanıyorum. Pars Roket Takımımızın başarılarıyla her zaman gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Proje takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ