09 Ağu 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu IWA “Fellow” Üyeliğine Seçildi

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Uluslararası Su Birliği (IWA) tarafından “Fellow” üyeliğine seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Dünyada su ve atıksu konularında en saygın kurumlar arasında yer alan Uluslararası Su Birliği (IWA), Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu “Fellow” üye olarak seçti. Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun değer bulunduğu “Fellow” üyelik, su sektörüne yaptığı üstün nitelikli katkıları ve IWA’nın stratejik amaçlarını ilerletme konusundaki kararlılığını yansıtıyor. 

Rektörümüz bu üyelikle birlikte diğer üyelerle bilgi paylaşımında bulunarak sürdürülebilir su çözümleriyle dünya çapında su yönetiminin geleceğini şekillendirmeye katkı sunacak. 

IWA Fellow ve Onur Üyesi Topluluğu, etkili su profesyonellerinden oluşan ve bu alanda olağanüstü liderlik, yenilikçilik ve bağlılık sergileyen küresel bir ağı temsil etmektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu tebrik ediyoruz. 

"İTÜ, sürdürülebilirlikte öncü"

Rektörümüz, Hürriyet gazetesine verdiği söyleşide üniversitemizin son yıllarda sürdürülebilirliği kurumsal kimliğinin önemli bir parçası haline getirdiğini vurguladı: "İstanbul Teknik Üniversitesi olarak özellikle sürdürülebilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bilhassa 2021 yılında kurduğumuz Sürdürülebilirlik Ofisimizle birlikte üniversitemizdeki bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımızı söyleyebiliriz."

Hürriyet'te yayımlanan söyleşiyi okumak için tıklayınız.

IWA hakkında 

1999’da kurulan ve 140 ülkeden üyeye sahip Uluslararası Su Birliği’nin (IWA) merkezi Londra’dadır. IWA, uluslararası alanda tanınmış, dünya çapında çalışmalarıyla çok takip edilen su profesyonelleriyle bir disiplinlerötesi topluluğun geliştirilmesine ihtiyaç olduğu düşüncesiyle hareket etmektedir. 

IWA, yaptığı üye seçimleriyle su üzerine bilinci artmış olan bir dünya oluşturma misyonuna bireysel olarak bir üyenin sürekli ve nitelikli katkısını takdir etmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ