09 Ağu 2024

Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerimizin Bitirme Projeleri Sergisi Bodrum’da

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri 2023-2024 Bahar Dönemi bitirme projelerinde Bodrum’un arkeolojisi ve ekolojisine odaklandı. “Alt Kotlar; Halikarnasos’un Gizil Peyzajlarını Ortaya Çıkarmak” temalı çalışmalar Bodrum’daki sergide 12 Ağustos’a kadar görülebilir.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), toplumsal katkıya odaklanan çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Peyzaj Mimarlığı Bölümümüzden 23 öğrencinin yer aldığı diploma projeleri Bodrum’un kültürel tarihi ve mimari geçmişinin ortaya çıkarılmasına katkı sağladı.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Gülşen Aytaç ve Prof. Dr. Elif Kutay Karaçor’un yaptığı proje kapsamında Bodrum’un sadece turistik kimliğini değil kültürel mirası da dikkate alınıyor. Bodrum’un kurakçıl ekosistemi içerisinde sürdürülebilir mekânsal öneriler dikkat çekiyor.

Bir dönem süren proje 3 jüri ve 1 final jürisiyle yapılan değerlendirme sonucu farklı temalarda, farklı bakış açılarına sahip olan 8 çalışma sergilenmek için seçildi. Çalışmalar, Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 7 Ağustos-12 Ağustos tarihleri arasında I. Artemisia Sergi Salonunda ziyaret edilebiliyor. Projenin jüri üyeleri; Prof. Dr. Zeynep Kuban Tokgöz, Doç. Dr. Deniz Aslan, Öğr. Gör. Dr. Nesli Naz Aksu ve mimari fotoğrafçı ve video sanatçısı Emre Dörter'den oluşuyor. Proje asistanları ise Arş. Gör. Lâl Dalay ve Arş. Gör. Ezgi Beyen.

Sergi hakkında

Bodrum’un arkeo-peyzaj alanını odağına alan çalışmalar, tarihi, kültürel ve mimari açıdan eşsiz bir öneme sahip olan Halikarnassos’un görünen/görünmeyen katmanlarını ve gizli doğasını ortaya çıkarmaya ve günümüze kazandırmaya odaklanmıştır. Proje kapsamında, kentin arkeolojik geçmişi araştırılırken kentsel dokunun doğal topografya ile nasıl buluştuğu ve antik dönemde kentin savunma sisteminin nasıl şekillendiği keşfedilmiştir. Bu kapsamda, Karia Bölgesinin mimari üslubuna ışık tutan ve askeri mühendisliğin başyapıtlarından biri olan surlar dikkate alınarak mekânsal öneriler geliştirilmiştir.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ