12 Tem 2024

İTÜ ve İŞKUR İşbirliğiyle Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı

İTÜ ve İŞKUR arasında yapılan işbirliği protokolüyle 1773 İTÜ Teknopark koordinasyonunda nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Destekleyici kuruluşlar MÜSİAD ve MAKFED bu eğitimlerle nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayabilecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

1773 İTÜ Teknopark koordinasyonunda verilecek eğitimler, işverenler tarafından istihdam edilmesi planlanan personeli hedefliyor. İmzalanan protokolle İTÜ, mesleki eğitim kurslarının verilmesinde rol alacak. İŞKUR, eğitimler ve kursiyerlerin istihdam sürecindeki masraflarını karşılanması ve katılımcıların kurslara yönlendirilmesini sağlayacak.

Destekleyici kuruluşlar olarak süreçte yer alan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) üye kuruluşlarının ihtiyaç duydukları nitelikli personeli bu eğitimlerle istihdam edebilecek.

Mesleki eğitim kursları, 1773 İTÜ Teknopark tarafından koordine edilecek. Kurslar, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesini hedefliyor. Eğitimler, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirerek katılımcıların doğrudan iş hayatına adapte olmalarını destekliyor ve gençlerin ve kariyerini geliştirmek isteyen bireylerin sektördeki en güncel ve ihtiyaç duyulan becerileri kazanmalarını sağlıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ