11 Tem 2024

İTÜ’de Sürdürülebilirlik Komisyonları Ödül Töreni

10 Temmuz 2024 günü gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Komisyonları Ödül Töreni; alanın ilgililerini, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM Senato Salonu’nda bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Sürdürülebilirlik Komisyonları Ödül Töreni, 10 Temmuz 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemizin, THE 2024 Etki Sıralaması sonuçlarına göre genel sıralamada 34. sıraya yerleşerek ortaya koyduğu küresel başarı dolayısıyla gerçekleştirilen program kapsamında, İTÜ’lü akademisyenlere, sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarla ülkemizin bilimsel birikimine sağladıkları katkılar sebebiyle sertifika verildi.

Programın açılışında, İTÜ’nün Türkiye’nin en yeşil ve çevre dostu akademik eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, üniversitemizin sürdürülebilirlik alanında geliştirdiği yenilikçi çözümlerin ve attığı somut adımların altını çizdiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“İstanbul Teknik Üniversitesi, sürdürülebilirlik alanında bu yıl, dünyanın sayılı üniversiteleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırmıştır. Elbette, bu başarının elde edilmesinde, büyük bir idealizmle ve azimli bir çalışma temposuyla etki alanı yüksek çalışmalara imza atan sürdürülebilirlik komisyonlarımızın ve değerli akademisyenlerimizin üstlendiği rol büyüktür. Dolayısıyla, İTÜ bünyesinde, doğayla barışık yarınların inşası yolunda son derece önemli çalışmalar ortaya koyan üniversitemizin her bir üyesini tebrik ediyorum.”

THE 2024 Etki Sıralaması’nın genel bir değerlendirmesine yer verilen etkinlik kapsamında, ayrıca üniversitemizin sürdürülebilirlik alanında yeni dönem faaliyetlerine ilişkin planlamalar katılımcılarla paylaşıldı.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ