08 Tem 2024

İTÜ’de Tasarım Optimizasyonu Semineri

NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu tarafından düzenlenen “Tasarım Optimizasyonu” Ders Serisi, 8-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında İTÜ’nün ev sahipliğinde Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu, Uygulamalı Araç Teknolojileri Paneli tarafından düzenlenen “Çok-Disiplinli Tasarım Optimizasyonu için Çok-Doğruluklu Yöntemler AVT-385 Ders Serisi” 8-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde mühendis, araştırmacı, akademisyen ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getirdi.

Programın açılışında, mühendislik bilimlerinin günümüzde kazandığı uluslararası erişim alanına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, küresel bilim birikimine ulaşım imkânlarının artışına dikkat çekerek, dünya akademisyenlerini buluşturan bilimsel etkinliklerin, akademik etkileşime sağladığı olumlu etkilere işaret ettiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Bilindiği üzere, mühendislik alanlarında ortaya koyulan sistem, model ve ürünlerin tasarım sürecinin en iyi performansı elde edecek şekilde geliştirilmesi gerekmektedir. Elbette bu optimizasyon sürecinin temel hedefleri arasında tasarım maliyetinin ve süresinin azaltılması da yer almaktadır. Bu noktada ise, çok doğruluklu yöntemlerin tasarım sürecine entegre edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bugün, Türkiye’nin ilk mühendislik eğitimi kurumu olan İTÜ bünyesinde verilen bu derslerin, ilgili disiplinlerde verimli bir bilgi ve deneyim ortamı oluşturduğuna inanıyorum.”

Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Melike Nikbay direktörlüğünde gerçekleştirilen uluslararası etkinlikte iki gün boyunca, tasarım optimizasyonu alanında dünya akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen akademik derslere yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ