06 Tem 2024

İTÜ’nün Mezuniyet Törenine Rekor Katılım

İTÜ’nün 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı lisans ve yüksek lisans mezunları, 5 Temmuz 2024 akşamı Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen Türkiye'nin en kalabalık mezuniyet töreninde büyük mutluluk ve coşku yaşadılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) lisans ve yüksek lisans mezuniyet töreni 5 Temmuz 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşti. İTÜ’den 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olan öğrencilerimiz ve ailelerinin büyük sevinç ve coşkusuna sahne olan tören İTÜ Stadyumunda 25 bini aşkın kişiyi bir araya getirdi.

 Avrupa, ABD ve Türk dünyasından kutlama

EELISA Avrupa Üniversitesi ortaklarımız, ABD'deki çift diploma programı paydaşlarımız ile Azerbaycan ve Özbekistan’daki üniversitelerin rektör ve akademik yetkilileri gönderdikleri video mesajlarla yeni mezunlarımızı kutladılar ve geleceğe yönelik ilham verici tavsiyelerde bulundular.

İTÜ dünyada ilk 100’de

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada İTÜ’nün son dört yıldaki akademik yükselişi, İTÜ’deki öğretim programlarının akreditasyonunda alınan başarılı sonuçlar ve öğrenci proje takımlarının uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelere değindi.

Prof. Dr. Koyuncu, “QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 4 yıl önce yani sizler İTÜ’ye başladığınızda 751-800 aralığındayken, bugün sizler mezun olurken 326. sıraya yükseldik. QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda ‘Mühendislik ve Teknoloji’ alanında tüm dünyada ilk 100’e girerek 95. sırada yer aldık. “Mühendislik ve Teknoloji” alanında Dünyanın ilk 100 ü içerisinde olan bir üniversiteden mezun oluyorsunuz.”

Rektörümüz, üniversitemizin akreditasyon konusundaki ilerlemesinin altını çizdi: “İTÜ, tüm lisans bölümleri akreditasyona sahip ülkemizdeki tek üniversitedir. Ayrıca geçtiğimiz günlerde üç yüksek lisans bölümümüze de akreditasyon aldık ve bu konuda da Türkiye’de ilk olmayı başardık!..”

“Kendi alanınızda en iyilerden biri oldunuz”

Rektörümüz yeni mezunlarımıza “İTÜ’nün köklü mirası sizleri sade bir mühendislik eğitiminden daha fazlasıyla donattı. Analitik düşünme ve problem çözme yeteneği kazandırdığı gibi; aynı zamanda sizleri sosyal becerileri güçlü ve lider özellikli, geleceğin mühendisleri olarak yetiştirdi. İnanıyorum ki sizler de İTÜ’nün vizyonunu sürdürecek ve bayrak yarışını daha da ilerilere götüreceksiniz. Ülkemize, dünyaya, bilime ve insanlığa eşsiz katkılarda bulunacak ve gelecek nesillerimizin yollarını aydınlatacaksınız. Yoğun ve meşakkatli bir çalışma döneminin sonrasında aldığınız lisans ve yüksek lisans diplomalarınız, yalnızca ülkemizde değil, dünyanın neresinde olursanız olun sizlere kendi alanınızda en iyilerden biri olduğunuzu gösteren belgelerdir,” sözleriyle seslendi.

Barış için güçlü vurgu

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmayı bitirirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ": “Sulh, milletleri refah ve saadete eriştiren en iyi yoldur. Fakat bu mefhum bir defa ele geçirilince daimi bir ihtimam ve itina ve her milletin ayrı ayrı hazırlığını ister,” sözüyle dünyada barışın korunmasının taşıdığı büyük önemin altını çizdi. Rektörümüz, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları kınayarak bölgede derhal barış ve huzur ortamı tesis edilmesi bir çağrı yaptı.

Okul birincimizden konuşma

İstanbul Teknik Üniversitesi’den (İTÜ) 2023-2024 döneminde 3,98 ortalama elde ederek en yüksek dereceyle mezun olan İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Evren Süloğlu okul birincisi olarak bir konuşma yaptı.

Akademisyenlerimiz kurulan sahnede mezuniyet coşkusunu öğrencilerle paylaştı. Bölümlerini birinci, ikinci ve üçüncü bitiren öğrencilerin de isimleri okunurken sahnede öğrencilerimiz, Rektörümüz ve akademisyenlerimizle toplu fotoğraflar çekinerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler.

Tören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu’nun öğrencilere yemin metnin okutması ve büyük coşkuyla gerçekleşen kep atma seremonisinin ardından sona erdi.

Töreni izlemek için tıklayınız.

251. Mezuniyet Töreni albümüne ulaşmak için için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ