05 Tem 2024

İTÜ Haşim Gürdamar Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

İTÜ öğrencileri için yeni bir yurt daha... Ayazağa Yerleşkesi’nde inşa edilen Haşim Gürdamar Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı, 3 Temmuz 2024 tarihinde yapılan bir törenle gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde inşa edilen Haşim Gürdamar Kız Öğrenci Yurdu, 3 Temmuz 2024 günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 1958 yılı İTÜ İnşaat Fakültesi mezunumuz Yüksek Mühendis Haşim Gürdamar’ın destekleriyle yapılan öğrenci yurdu, zengin altyapısı ve güncel gereksinimlerle uyumlu mimari tasarımıyla geleceğin mühendislerine nitelikli barınma imkânları ve çalışma ortamları sunacak.

Açılış töreninde, İTÜ’lülerin üniversite yıllarında edindikleri deneyim ve bilgileri; hem ülkemiz hem de insanlık için katma değere dönüştürme hedefiyle ortaya koydukları azimli bilimsel çalışmaları vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ mezunlarının üniversitelerine olan güçlü aidiyet bağlarına dikkat çektiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“İnanıyorum ve biliyorum ki açılışını yaptığımız Haşim Gürdamar Kız Öğrenci yurdumuz, geleceğin İTÜ’lülerine hizmet edecek, yuva olacak ve bu yurtlarda büyüyen nesiller gelecekteki İTÜ’lülere destekler ve katkılar sağlayacaktır. Böylelikle İTÜ’nün iki buçuk asırlık kültür mirası, nesiller boyu devam edecektir. Çünkü ülkemizin imar ve inşasında büyük katkılarda bulunmuş olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yapılan her katkı ve destek gelecek nesillere de ilham kaynağı olmaktadır.”

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ