03 Tem 2024

Denizcilik Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz 2024 günü, Tuzla Yerleşkemizde görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi mezuniyeti Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na denk gelen 1 Temmuz 2024 tarihinde görkemli bir törenle gerçekleştirildi. İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenen ve yoğun bir ilgiye sahne olan mezuniyet programında, Boru Trampet Takımı’nın geçit törenine yer verildi. Geçit töreninin ardından, şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakıldı.

Törene katılan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’lü denizcilerin üniversiteleri ile aralarındaki güçlü aile bağlarına vurgu yapan konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Türkiye’nin en köklü denizcilik eğitimi kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi, Türk denizciliğinin gelişimine katkı sağlayacak yeni mezunlar vermenin gururunu yaşıyor. Öğrencilerimiz, yarın uzak denizlere yelken açtıklarında, dünyanın her yerinde yakalarındaki İTÜ rozetiyle ülkemizi başarıyla temsil edecekler. Genç denizcilerimizin eğitim aldıkları alanda iyi bir kariyer sürdüreceklerine inanıyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

251. yıl mezunlarımızın diplomalarını aldığı ve aileleriyle mezuniyet coşkusunu yaşadığı programda, ayrıca fakülte birincilerine ödülleri sunuldu. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ümran Özden fakülte birincisi olurken, fakülte ikincisi Mert Eren Kaya ve fakülte üçüncüsü İlayda Demirci de törende ödüllendirilen diğer başarılı öğrenciler arasındaydı. Belgelerin ve ödüllerin tesliminin ardından mezuniyet programı, 2024 mezunlarının geçit töreniyle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ