27 Haz 2024

Öğrencilerimiz EELISA Bilim Yarışması İçin Budapeşte’de

İTÜ'nün EELISA ortaklarından Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi’nde (BME) 10-11 Haziran’da ikincisi düzenlenen EELISA Bilim Yarışması’na katılan öğrencilerimiz yürüttükleri araştırmalarla ödüle değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ’lüler, EELISA Avrupa Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla BME ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen EELISA Bilim Yarışması’da çeşitli alanlarda yaptıkları araştırmaları sundular. Yapılan değerlendirmeyle derece ve onur ödüllerinin sahipleri belirlendi.

Öğrencimiz Mehmet Orhan Şirin Uygulamalı Bilimler alanında ikincilik ödülüne layık görülürken; Mimarlık alanında İrem Esen, Sosyal Bilimler alanında Ozan Demirel, Otomasyon alanında Ahmet Turan Akçay onur ödülünün sahibi oldu. Öğrencilerimiz ödüllerini EELISA Başkanı Dale Martin’den aldı.

Öğrencilerimiz EELISA Bilim Yarışması sayesinde farklı alanlarda araştırma yapan diğer öğrencilerle bir araya gelme ve tecrübe alışverişi yapma fırsatı bulduklarını belirtti.

EELISA Bilim Yarışması hakkında

Yarışma, öğrencileri sorun odaklı araştırma yaparak öğrenmeye teşvik etmeyi ve onlara araştırmalarına devam etmeleri için gereken desteği sağlamayı hedefliyor. Yükseköğrenim ve endüstrinin geleceğini değiştirme vurgulu yarışmada akademik ve pratik uygulamalar bir arada hayata geçiyor.

Önümüzdeki senelerde de düzenlenerek gelenek haline gelmesi planlanan yarışma Sosyal Bilimler, Kimya ve Biyomühendislik, Uygulamalı Bilimler, Mimarlık, Bilişim, Uygulamalı Bilişim, Tıp, Otomasyon, Akıllı Üretim, Yenilikçi Mobilite alanlarını kapsıyor.

Yarışmada sundukları araştırmalarıyla ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ