25 Haz 2024

Prof. Dr. Metin Hayri Acar Son Yolculuğuna Uğurlandı

22 Haziran 2024 günü hayata gözlerini yuman Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Metin Hayri Acar, İTÜ SDKM’de düzenlenen törenin ardından sevenleri ve öğrencileri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Metin Hayri Acar, 22 Haziran 2024 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Kimya alanında kaleme aldığı bilimsel çalışmalarla ülkemizin bilimsel birikimine önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Acar, 24 Haziran 2024 günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi, sevenleri, öğrencileri ve çalışma arkadaşlarının katılımıyla merhumun anıldığı törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Prof. Dr. Acar’ın polimer teknolojisi üzerine gerçekleştirdiği araştırmaların, kimya bilimine sağladığı katkıları vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Metin Hayri Acar alanında ortaya koyduğu titiz bilimsel çalışmalarla birçok öğrencinin ufkunu zenginleştiren çok kıymetli bir akademisyendi. Onun izinden giden öğrencilerimizin, devraldıkları akademik mirası sürdürerek, hocamızın anısını daima yaşatacaklarına inanıyorum.”

Cenaze töreninin ardından İTÜ Abdülhakim Sancak Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, Prof. Dr. Metin Hayri Acar’ın naaşı Silivrikapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Metin Hayri Acar hakkında

1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Metin Hayri Acar, mezuniyetinin ardından bir süre İTÜ bünyesinde teknisyenlik görevi üstlendikten sonra, yüksek lisans eğitimine aynı alanda devam etti. 1984 yılında İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. 1989’da doktorasını tamamladı ve aynı yıl yardımcı doçent oldu.1995 yılında doçentlik, 1999 yılında ise profesörlük unvanı alan Prof. Dr. Acar, çalışmalarını ağırlıklı olarak polimer teknolojisi üzerine sürdürdü. Aynı zamanda Polimer Bilimi ve Teknolojisi Derneği’nin üyelerinden biri oldu. 20’den fazla tez danışmanlığı ve 30’un üzerinde bilimsel makalesi bulunan Prof. Dr. Metin Hayri Acar; İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Rektör Danışmanlığı, Kimya Bölüm Başkan Yardımcılığı, İleri Teknoloji Merkezi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulunmuştur.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ